Sztárfellépők Nyíregyházán – Koncertektől volt hangos a Kossuth tér
Fotó: Trifonov Éva

Koncertektől volt hangos a belváros hétvégén, Nyíregyházán. Pénteken Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész színészlegendákkal, világhírnévre szert tett operaénekesekkel és a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő alkotóival fűszerezte koncertjét, majd vasárnap Ákos, a Kossuth-díjas magyar dal- és zeneszerző, előadóművész rockturnéjának második állomását tartotta a Kossuth téren.

Ha csak az elmúlt néhány hetet nézzük, a Helló Nyíregyháza! rendezvényen Dzsúdló szórakoztatta a fiatalokat, a Városnapokon Kowalsky meg a Vega zenélt, a Szelektív Szombaton a belvárosban lépett fel a Piramis, ezen a hétvégén pedig Mága Zoltán és Ákos adott felejthetetlen koncertet a Kossuth téren. Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az 50 év, 50 koncertturnét Nyíregyházán is színészlegendákkal, világhírnévre szert tett operaénekesekkel, és a hazai könnyűzenei élet kiemelkedő alkotóival fűszerezte. A feledhetetlen dallamok mellett pedig néhány megható gondolatot is megosztott a közönséggel.

– Születésnapomon álmodtam egy jótündérrel, aki azt mondta, lehet három kívánságom. Felkínálta, hogy én lehetek a világ legjobb focistája, vagyis lehet szerződtetni itt, a nyíregyházi futballcsapatba. A második felajánlás az volt, hogy nekem lehet a világon a legjobb, legdrágább hegedűm, a Stradivari. És azt is ígérték, hogy örök fiatal maradhatok. Mindez nagyon jól hangzott, de nem éltem a lehetőséggel. Hiszen az Önök szeretete az igazi ajándék. Olyan sok szeretetet kapok a magyar emberektől, a hazámtól, hogy életem végig elkísér. Az lett a három kívánságom, hogy legyen béke, szeretet és összefogás – mondta el a színpadon Mága Zoltán.

Bár az időjárás nem volt kegyes a pénteki koncerten, ennek ellenére nagy érdeklődés övezte a programot, a nyíregyházi közönség megtöltötte a belvárost. Vasárnap este is zsúfolásig megtelt a Kossuth tér, amikor a magyar zenei élet egyik meghatározó előadója, Kovács Ákos lépett színpadra. A tavalyi jubileumi előadások után idén nyáron rockturnéra indult a Kossuth-díjas magyar dalszerző, zeneszerző, költő, énekes-előadóművész, melynek második állomása volt a szabolcsi vármegyeszékhely. Ahogy Mága Zoltán és vendégei előadását, úgy Kovács Ákos koncertjét is dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere üdvözölte és nyitotta meg a színpadon.

– Az utóbbi években Nyíregyházát egyre többször emlegetik az attrakciók városaként. Azt gondolom, hogy ez az elmúlt évtized fejlesztései, különösen a turisztikai fejlesztések miatt van így. Már van egy nyüzsgő belvárosunk, kulturális negyedünk, Bujtosi Városligetünk és Sóstó a legnagyobb attrakció, ahol Európa háromszor legjobbnak választott állatparkja van. Van egy díjas élményfürdőnk és egy olyan múzeumfalunk, ami szintén határon túlról is vonz embereket, valamint egy zenélő szökőkutunk is. Azt gondolom, hogy Nyíregyházát most már lehet a kulturális zenei programok városaként is említeni – emelte ki beszédében dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Dr. Kovács Ferenc arról is beszélt a vasárnapi eseményen, hogy a kulturális pezsgés nem áll meg, hiszen szombaton a Rózsakert Szabadtéri Színpadon mutatják be az Anconai szerelmesek előadást, majd elindul a Zene Sóstón, de a nyár során lesz Cantemus Kórusfesztivál és a sokak által várt VIDOR Fesztivál is.

Kapcsolódó galéria

Mága Zoltán jubileumi koncertje a Kossuth téren