Születésnap az állatparkban

Különleges produkciókkal várta az állatpark látogatóit augusztus 20-án, ugyanis az Európa-szerte híres létesítmény idén ünnepli 20. születésnapját, így minden hónap 20-án meglepetéssel kedveskedik mindazoknak, akik az állatparkot választják kikapcsolódás gyanánt.

 

Papagáj- és fókashow

 

Szemmel láthatóan tetszett a közönségnek a papagájshow. De ugyanilyen népszerűek voltak a fókák is. A lelátón, ahonnan a nem mindennapi intelligenciával rendelkező emlősök produkcióját lehetett megnézni egyetlen üres hely sem volt. Mindkét bemutató egyedülálló Magyarországon.

 

500 faj, 5000 egyed

 

A Nyíregyházi Állatpark 1996-ban nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Az elmúlt két évtized alatt nagyon sokat fejlődött a sóstói létesítmény. 

További képekért kattintson a fotóra!

– Idén januárban parkunkra felkerült a korona, hiszen 2015-ben megválasztottak minket, kategóriánkban Európa legjobb állatkertjének – mondja Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

 

Újdonságok

 

A 20 éves állatpark igyekszik mindig újdonsággal szolgálni a látogatók számára. Naponta lehet olvasni, vagy hallani a hírekben új jövevények érkezéséről, így mára több mint 500 faj 5000 egyedének ad otthon a létesítmény. Vastagbőrű medvefélékben és nagymacskákban a paletta óriási és a népszerű fóka- és papagáj bemutató sem látható máshol az országban – tette hozzá az osztályvezető. A születésnapi tervhez igazodóan augusztus 20-án is több új lakót köszönthettek a park látogatói. Így a harlequin ara papagájokat, és az odujukból kikandikáló vörös panda ikreket.

 

Nemzetközi park

 

Az Európa-szerte híres állatparkra nem csak a helyiek kíváncsiak, külföldről és az ország különböző pontjairól is érkeznek ide látogatók. A születésnapon nem csupán a park lakóit és az állatbemutatókat tekinthették meg az érdeklődők, hanem kísérő rendezvényeken is részt vehettek. Volt arcfestés, bábelőadás és botanikai ismeretterjesztő bemutató is a növények szerelmeseinek. A felnőttek pedig véradáson segíthettek embertársaikon. A Nyíregyházi Állatpark születésnapja alkalmából nyereményjátékot is hirdetett, amelynek sorsolását szombaton délután tartották. A nyertes egy Kanári-szigeteki nyaraláson vehet részt az ünnepelt jóvoltából.

(Fotó: Szarka Lajos)