Szűrésért ajándék

Az Unilever nyírbátori gyára ajándékkal lepte meg az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóságon keresztül a nyíregyházi nyugdíjasokat. Háztartási vegyi anyagokat ajánlottak fel az időseknek. Az egészségügyi szervezet vállalta a csomagok szétosztását, de úgy, hogy összekapcsolja azt ingyenes, alap szűrővizsgálattal. December 12-én, szombaton 8 és 16 óra között fogadják a nyíregyházi nyugdíjasokat a Szent István utca 14. szám alatti Városi Rendelőintézetben, ahol vérnyomás-, vércukor- és testzsírmérésen, valamint tüdőkapacitás-mérésen vehetnek részt.

 

A szűrés fontossága

 

Csikós Péter, az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság vezetője arról beszélt, a szűréseken mindig felhívják a figyelmet bizonyos betegségekre. Például arra, ha valakinek magas a vérnyomása, vagy emelkedett a vércukorszintje. Az igazgató hozzátette, ha a szűrővizsgálaton kiderül egy probléma, akkor egyből szakemberhez irányítják a megjelenteket.

 

Az Idősügyi Tanács és az önkormányzat támogatásával

 

Az ingyenes szűrővizsgálatot a nyugdíjasok figyelmébe ajánlja a városban működő Idősügyi Tanács, valamint Nyíregyháza önkormányzata is. Az egészségükért tenni kívánó, önmagukat igazolni tudókat érkezési sorrendben vizsgálják az Egészségügyi Alapellátási igazgatóság szakemberei, akik a szűrések után odaadják a tisztítószerekből álló ajándékcsomagot a nyugdíjasoknak.

M. E.