Táborban képezhetik magukat az ifjú kosarasok

23 fiatal döntött úgy, hogy nyáron sem szeretne elszakadni kedvenc sportjától, hanem szeretne még jobban elmélyedni benne. Erre ad lehetőséget a Continental Arénában megrendezett kosaras képzőtábor, ahol a kosárlabdát kedvelők és űzők profi edzőktől és játékosoktól tanulhatnak, valamint kicsit belekóstolhatnak Blue Sharks életébe is.

– Az volt a célunk, hogy kicsit megpróbáljuk megmutatni azoknak a játékosoknak és gyerekeknek a csapatunk működését, az edzések szerkezetét, akik esetleg érdeklődnek a kosárlabda iránt kicsit komolyabban is, akik úgy gondolják, hogy nem elegendő nekik az az edzésmennyiség, amennyit a saját csapatuknál szoktak kapni. Illetve bíznék abban, hogy ők olyan tervvel jöttek el ide, hogy a későbbiekben majd szeretnének nálunk, a Blue Sharks színeiben játszani – mondta el Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

A táborban nem csak a már jól ismert dolgokra helyezik hangsúlyt. Az is a cél, hogy a fiatalok minél több olyan új technikai elemet is megismerjenek, amit később egyéni gyakorlásaikba is beépíthetnek. Az edzéseken ennek szellemében délelőttönként a mobilizáció, a stabilizáció és az erőfejlesztés szerepel a programban, míg délután az egyéni képzések kerülnek porondra.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Archív)