Találkozó legendás játékosokkal
Spartacus Karácsony néven rendezvényt tartott a Spartacus 1928 Egyesület. Az 1998-as bajnokscsapat tagjai voltak a vendégek.

 1997 nyarán minden volt a nyíregyházi labdarúgás körül, csak nyugalom nem. Két héttel a bajnoki rajt előtt az addigi vezetőedző távozott, helyét pedig Őze Tibor vette át. A csapat végül nagy meglepetésre megnyerte a bajnokságot, majd sikeres volt az élvonalban is. Nekik szervezett közönségtalálkozót és élménybeszámolót a Spartacus 1928 Egyesület. A Spartacus Karácsony kapcsán teljesen megtelt a Centrál Hotel különterme, jelezvén, a szurkolók nem felejtették el a legendás csapatot. 

- Korábban pályaedzőként dolgoztam. Aztán amikor jött a felkérés Nyíregyházáról, nem gondolkodtam sokat, úgy döntöttem, kipróbálom magam az NB-II-ben vezetőedzőként. De semmit nem értem volna egyedül, ha nincs Kulimár János elnök, Kovács János mint pályaedző, és azok a játékosok, akik a keretet alkották. Ez csapat volt, nemcsak a pályán, azon kívül is - mondta Őze Tibor, a Szpari akkori trénere. 

A szakmai stábot rajta kívül Kovács János képviselte, míg a játékosok közül Kondora József, Göncz Bertalan, Nagy Sándor, Szatke Zoltán és Ruszlan Csernijenko beszélt a 16-17 évvel ezelőtti Szpariról.

- Mindenki tudta a helyét csapaton belül, és ezért voltunk sikeresek. Nem lehetett mindenki Janics vagy Kirchmayer Tibor, aki a gólokat lőtte, mindenkinek megvolt a saját feladata. Nem szakadtam el teljesen a focitól, Hajdúnánáson most is edzek utánpótlás együttest, és szurkolok a Szparinak, hogy kerüljön vissza az élvonalba - mondta Kondora József, egykori játékos. 

Az eseményen a korabbi meccsek összefoglalóit is megnézhették az érdeklődők. 

- Nagyon sok néző volt akkot stadionban, és remélem rövidesen ezek a drukkerek visszatérnek, és ismét telt ház előtt játszhat a csapat. Ezért dolgozunk - mondta Nagy Sándor, egykori játékos, aki ma már a Spartacus sportigazgatójakánt tevékenykedik. 

Dankó L