(Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia/Facebook)

"Tálban" a magyarok a legjobbak!- A Nyíregyházán dolgozó séf és csapata ismét nagyot alkotott

Jan 27, 2025

A legjobb tál különdíját nyerte el Magyarország csapata a Nyíregyházán dolgozó Kelemen Rolandközreműködésvel a Bocuse d’Or döntőjében. A világ legrangosabb gasztroversenyén 24 ország séfjei mérkőztek meg egymással. Az első helyen idén Franciaország, a másodikon Dánia, a harmadikon pedig Svédország végzett.

Január 26-án és 27-én rendezték meg a Bocuse d’Ort, a világ legismertebb és legelismertebb szakácsversenyét. A hagyományokhoz híven idén is Lyonban tartották a döntőt, ahol 24 ország versenyzői mutatták meg tudományukat.

Ahogy arról a www.nyiregyhaza.hu beszámolt, a magyar csapat tagjai Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese, Fodor Noel commis, Szabó László coach és Dalnoki Bence csapatvezető voltak és összesítésben a 13. helyen végeztek. Hatalmas siker, hogy a „legjobb tál díját” nekik ítélte a világszerte elismert séfekből álló zsűri.

Kelemen Roland nagy munkában 

 

A társadalmi elkötelezettség díjakat Új-Zéland és Chile nyerte, a legjobb commis séf díját a francia csapat segédséfje, Camille Pigot kapta, a legjobb tányért pedig Norvégia készítette.

.A döntőn a szokásos módon ezúttal is kétféle ételt kellett készíteni. 

A „The Hungarian Feast” (magyar lakoma) tál a következőket tartalmazta: faszénen grillezett szarvasgerinc libamájjal és fűszernövényekkel; bélszín, vajban pirított kovászos tésztával; szarvaspite „vadász módra” a magyar erdő kincseivel; meggy vilmoskörtés chutney-val; tokaji borral készített szarvasjus; erdei gombás ravioli kerti zöldségekkel; őzhúsleves Oolong teával.A „Celery Kingdom” pedig a következő ételeket tartalmazta: vajban párolt homár sós citrommal és aromás fűszerekkel; friss zellersaláta gombakaviárral; arany zellerkrokett, friss fűszerekkel; zellerpüré, csicsóka és homár sabayon.

2022-ban a magyar csapat ezüstérmes lett a szakácsverseny európai döntőjében. Akkor Budapesten adott helyet az eseménynek, és a legtöbb pontot (1974-et) a dán csapat érte el. Ehhez képest az ezüstérmes magyar csapat csupán 14 ponttal lemaradva, 1960 pontot gyűjtött.

Fotók: Magyar Bocuse d'Or Akadémia

Előző hír
A Veszprém nyerte a futsal rangadót az NB-I-ben
Következő hír
Vízilabda - főszerepben a lányok

Kapcsolódó híreink