Táncfarsang Nyíregyházán
Három napon át a táncé a főszerep a Móricz Zsigmond Színházban. A Táncfarsang eseményein a színházművészethez szorosan kapcsolódó táncművészeti eseményeken vehetnek részt az érdeklődők. A mozgásos előadásokon fellépnek helyi, budapesti és szegedi csoportok is.

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán február 8-tól 10-ig a Táncfarsangot. Az eseményt idén a Nemzeti Táncszínház is segítette. Annak idején Tasnádi Csaba színi direktor és Krámer György koreográfus ötlete alapján született meg a farsangi esemény azért, hogy a színházban társművészeti ágak képviselői is szórakoztassák a közönséget. Az előadások mellett képzőművészeti tárlatok, irodalmi estek és táncművészeti programok is fogadják az érdeklődőket.

Idén három nap alatt öt előadást tekinthetnek meg a táncot kedvelők. A nyitónapon a Krúdy Kamarában Grecsó Zoltán műsorát nézhették meg, a nagyszínpadon pedig nyíregyházi tánccsoportok mutatták be tudásukat.

Demarcsek György, a Nyírség Táncegyüttes művészeti vezetője arról beszélt, fontosnak gondolják azt, hogy a tánc valamennyi műfajával ismerkedjenek meg az emberek. Hozzátette, a Táncfarsangot nyitó gála egy örömünnep, ahol a nyíregyházi színpadképes táncegyüttesek mindegyike bemutatkozhat. Demarcsek György azt mondta, így próbálják meg népszerűsíteni a táncot és magát a testmozgást is, aminek nemcsak művészi értéke van, hanem közösségformáló ereje és testedző funkciója is.

További képekért kattintson a fotóra!

Kedden a Krúdy Kamarában Bozsik Yvette táncában gyönyörködhetnek, szerdán Barkóczy Bea tart keleti táncbemutatót. A Nagyszínpadon pedig szerdán a Szegedi Kortárs Balett mutatja be a Carmina Buranát.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)