Tanév végi ellenőrzés Nyíregyházán

Rendőrök ellenőrizték a közlekedési szabályok betartását a reggeli órákban a Vay Ádám körúton, a Kodály Zoltán Általános Iskola előtti kijelölt gyalogátkelőhelynél. A nyári vakáció közeledtével és a szünidőben a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá, figyelmetlenebbé válnak, és sok szabadidővel rendelkeznek. A közúti baleseti statisztikai adatok egyértelműen alátámasztják, hogy a legtöbb gyermekbaleset a nyári hónapokban történik és a tragédiák száma is ekkor a legmagasabb. Nyáron jellemzően a kerékpáros balesetek a gyakoribbak.


FIGYELMEZTETÉS ÉS AJÁNDÉK

 

Fülöp Gergely, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta, a gyalogosok és a kerékpárosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, az ő védelmük nagyon fontos a tanév utolsó napjaiban, a vakáció előtt. Az akció célja a figyelemfelhívás, a balesetek megelőzése, nem pedig a szankcionálás.

Az ellenőrzés során szabályosan közlekedők, a zebrán a kerékpárról leszálló és áttoló bringások a közlekedés biztonságát segítő ajándékot is kaptak. A rendőrök a tanév végéig, még a következő napokban is folytatják a figyelemfelhívó akciót az iskolák környékén. Arra kérik a közlekedőket, hogy ne a büntetéstől való félelem miatt tartsák be a szabályokat, hanem azért, hogy megelőzzék a baleseteket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: police.hu)