Tavaszi virágok – Ősszel dolgozott meg a tavaszi színpompáért a NYÍRVV
Fotó: Trifonov Éva / Archív

Most már talán valóban itt a tavasz, és vele megérkeztek a szemet gyönyörködtető virágok is. Nem véletlenszerűen, hanem lelkiismeretes tervezés eredményeként. 2022 őszén 30 530 tő kétnyári és 50 850 hagymás növényt ültettek el a NYÍRVV Nonprofit Kft. munkatársai, melyet gondos talaj-előkészítés előzött meg. Ennek eredménye a jelenlegi csodás színkavalkád városunk számos pontján.

 

Ősszel dolgozott meg a tavaszi színpompáért a városüzemeltető cég. Nyíregyháza belterületén a parkfelület nagysága 1 993 470 négyzetméter, valamint szintén közel 2 millió négyzetméter a külterületi zöldfelület, melynek ápolásáról a NYÍRVV gondoskodik. Az önkormányzati cég munkatársainak célja: a hétköznapok rohanásában is legyen időnk észrevenni az apró csodákat, mint a közterületeinken nyíló színes virágokat, akár az egyre több utcabútor egyikéről.

„Társaságunk a tavalyi év őszén – mint minden évben elvégezte a növényváltást. Az egynyári növényeket eltávolítottuk a közterületeinkről, és több mint 86 000 kétnyári hagymás növény került elültetésre a város parkjaiban, a különböző városrészekben. Kollégáink próbálnak minden évben új kompozíciót alkotni, ez a tavalyi évben is megtörtént. Ennek eredményét a városlakók itt, a Hősök terén is láthatják. Új virágágyásokat létesítettünk a Zrínyi Ilona utcán, a Törzs utcán, illetve a Jósavárosban is” – tájékoztatott Dicső Péter közterület-kezelési igazgató.

A nem várt áprilisi tél fenyegette a színpompát a városunkban, a virágok azonban a hóesést is túlélték, ez biztató a NYÍRVV munkatársai számára is. Azonban az is fontos, hogy mi emberek is vigyázzunk ezekre a növényekre, hogy sokáig gyönyörködhessünk a látványban.

„Arra kérnénk a városlakókat, hogy ne rongálják a közterületeken lévő virágágyásokat sem, de az utcabútorokat sem. Húsvét hétvégén történt a Bujtoson rongálás, amivel károkat okoznak, és nyilván ezeket nekünk helyre kell állítanunk. Ezeket a költségeket fordíthatnánk még több növényre, fára, díszcserjére, amit el tudnánk ültetni a városban” – folytatta Dicső Péter.

Kiemelte, hogy a NYÍRVV munkatársai folyamatosan dolgoznak, az egynyári növényeket hamarosan elkezdik ültetni. Ezeknek az előállítása és termesztése már folyamatban van. Ez a késő tavaszi projekt június végére befejeződik.