Tavaszi Zsongás – Keddtől már lehet élvezni a programokat
Fotó: Archív

Elkezdődött a várva várt Tavaszi Zsongás, mely egészen április 30-ig nyújt különleges szórakozási lehetőséget a Kossuth téren a nyíregyháziaknak, vagy turistáknak. A programsorozatot Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata minden korosztálynak ajánlja.

 

Vásár, játékok, zene, evés, ivás, szórakozás kerül a középpontba a Tavaszi Zsongás alkalmával. A Kossuth térre már kedden megérkezett egy pár játék, árusok, a következő két hétben a főtér megtelik zsongással. Az állandó programok mellett 3 hétvégén nyíregyházi együttesek fellépéseit lehet megtekinteni. A programkavalkád csaknem olyan, mint az adventi vásár tavaszi változata.

 

„Tavaly próbáltunk egy szokást teremteni itt, a városközpontban, hogy adunk egy kis életet Nyíregyháza belvárosának különböző játékokkal, étellel, vásárral, hogy egy kicsit az ember kijőve a télből, tudjon szórakozni, felszabadulni, járkálni. Lényegében ez majdnem azon az elven épül fel – csak sokkal kisebben –, mint az adventi vásár, de nyilván ennek más az üzenete. Ez Nyíregyháza újraéledését jelenti abban az évben, amikor 270. évfordulóját fogjuk ünnepelni a város újratelepítésének. Sok gyerekjáték lesz kisebbeknek, nagyobbaknak. Étel, ital, és kézműves hagyományápolás is látható lesz” – mondta el dr. Ulrich Attila alpolgármester.

 

Programlehetőség bőven lesz, Nyíregyháza önkormányzata úgy szervezte meg a rendezvénysorozatot, hogy minden korosztály jól érezze magát.

„Magamnak ajánlanám – a fiatal korosztálynak a dodzsemet! – folytatta az alpolgármester. Viccet félretéve, megpróbájuk ezt úgy összeállítani, hogy generációkon átívelő legyen. A dodzsem tényleg jó az egész piciknek is édesapákkal, édesanyákkal. Jó az idősebbeknek is – én is ki szoktam a gyerekekkel próbálni. Lesz a legkisebbeknek is játék: (…) például ugrálóvár. Sok fajta streetfood étel lesz, édesség, helyi kézműves termékek árusítása. A játékokat nyilvánvalóan ajánlom mindenkinek! Amikor az én gyermekeim kicsik voltak, akkor mi is nagyon szerettük azt, hogy kijövünk olyan helyre, ahol olyan játékok vannak, melyek biztonságosak, ahol a gyerekek tudnak játszani. Ezt nem egy játszóházban teszi meg az ember, hanem Nyíregyháza főterén. Ráadásul, ha jó idő van, akkor a nap ad egy kis D-vitamint, és egy kis plusz feltöltődést az embernek. Úgyhogy mi a programokat nem korhoz kötnénk, hanem egy olyan generációkon átívelő családi programnak szánjuk, melyre kijöhetnek az emberek, és nyugodtan sétálgathatnak, hallgathatják a zenét, ehetnek-ihatnak, és nézhetik a gyerekeket, hogy hogyan szórakoznak.”

 

A jó hangulatról a három hét minden pénteki és szombati napján 17 órától a Tibi a hegyről, Folk Fusion Band, LK Beat, Szívtiproll, Polip Band és Mentha Project zenekarok gondoskodnak. Az alpolgármester hozzátette, hogy a szervezésnél fontos cél volt, hogy a tavasznyitó rendezvénysorozat alkalmával a szórakozás, játék, étel-ital és helyi kézművesek/árusok támogatása kerüljön előtérbe. Ezt az alapelvet megtartva a jövőben tervezik a programokat tovább bővíteni és színesíteni.