Távhővezeték kiváltás – A rekonstrukció a tervek szerint június végére fejeződik be

 

Az Örökösföld több mint háromezer lakásának ellátását szolgáló Ibolya utcai távhős légvezeték közel 40 éve épült, a műtárgyak és a szigetelések a koruknak megfelelő, leromlott állapotban vannak. A belvizes területen az akkori technológiák még nem tették lehetővé, hogy a földbe helyezzék el a csöveket, de ma már erre is van megoldás.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

2007-ben a László és az István utca közötti üzletépítések idején, a hálózat egy része már lekerült a földbe. A Nyírtávhő kft. idén úgy döntött, hogy az Ibolya utcai 400 méteres szakaszt a Szegfű utcán, a föld alá épített új vezetékekkel váltják ki saját forrásból.

Június végére elkészülnek

Joó László ügyvezető elmondta, a várható beruházási költség 150 millió forint. Bíznak abban, hogy az építkezés során nem találkoznak olyan vis-major esettel, amikor egy másik közművet is ki kellene váltani. A munkák jól haladnak, a jövő héten már megkezdődhet az új vezeték fektetése.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A távhővezeték kiváltásának idején az érintett területeken forgalomkorlátozásra kell számítani, de a rekonstrukció a szolgáltatás folyamatosságát nem befolyásolja. A levegőben lévő vezeték az energetikai megfontolások mellett már a városképet is zavarta. A Nyírtávhő kft. tervei között szerepel, hogy amennyiben lesz rá saját forrásuk, a további magas-vezetésű szakaszokat is leteszik a földbe.

 

Szoboszlai Tibor