Télen is telt házat szeretnének Sóstón

Vízsugárral, szénsavval vagy súlyfürdővel kezelik a pácienseket az élményfürdő vadonatúj gyógyszárnyában. A mozgásszervi panaszokkal rendelkezők emellett más kezeléseket is igénybe vehetnek. Van itt többek között iszapfürdő, fizikoterápia lágy lézerrel, víz alatti torna és természetesen különböző speciális, az évszakoknak megfelelő masszázs is. Tóth Ilona, az egyik vendég szerint a gyógyszárny kialakítása jó és a kezelésekkel is elégedett.

Az élményfürdő bővítése az elmúlt években megkezdett Sóstó-fejlesztés egyik eleme. Ez a rekonstrukció 350 millió forintba került, és ebből korszerű, komplex szakorvosi szolgáltatással bővült az Aquarius. A források új medencék és egy minden igényt kielégítő szaunavilág kialakítását is lehetővé tették. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetése szerint a legfontosabb, hogy bővült a gyógyászati ellátás kapacitása, és az OEP finanszírozott szolgáltatások száma. Így a TB-vel rendelkezők akár receptre is felírathatnak egy nyíregyházi kezelést maguknak az ország bármely pontján.

További képekért kattintson a fotóra!

– Amennyiben nincs kórelőzménye, akkor nemes egyszerűséggel egy ottani szakrendeléssel is kiírathatja ide a kezeléseket és eljöhet hozzánk. Miközben itt kellemesen tölti az idejét, gyógyászati kezelésekben is részesülhet, amennyiben pedig kórelőzményekkel rendelkezik, akkor fel kell venni a kapcsolatot a központunkkal. Itt egy rendelési időpontot kap, megvizsgálja az orvosunk, és akkor itt felírhatjuk neki akár az OEP finanszírozott kezelést is – mondta dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A korábbihoz képest jelentősen megnőtt a gyógyászati részleg, ezt már a fenntartó önkormányzat nevében mondta Nyíregyháza polgármestere. Dr. Kovács Ferenc hétfő délelőtt bejáráson tekintette meg az 1400 négyzetméteren működő fejlesztéseket Sóstón. Hangsúlyozta, a beruházást 100 százalékban sikerült pályázati forrásokból finanszírozni, és ezzel már nem csak a nyári szezonra koncentrálódhat majd a nyíregyházi idegenforgalom.

– A nyári hónapokban már kirakhatjuk a telt házas táblát, de egyébként az év másik nyolc hónapjára ez nem igaz. Azt remélem, azt várom, hogy a gyógyászat fejlesztése ebben is sokat fog segíteni – tette hozzá a polgármester.

A nyíregyházi fürdőkben a gyógyászati kezelések száma évről évre emelkedik. Míg négy-öt esztendővel ezelőtt évi 60 ezer kezelést végeztek, tavaly már 110 ezer, idén pedig az új gyógyászati szárnynak köszönhetően, az eddigi összesítések alapján, már 130 ezerre nőtt a gyógykezelések száma.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)