Teljes szülői élmény

„Teljes szülői élmény” címmel a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara Védőnői Módszertani és Népegészségtani Tanszéke, illetve a Nyíregyházi Babaváró Klub közös rendezvényt szervezett Nyíregyházán, a Jósavárosi Görög Katolikus Egyházközség Közösségi Házában. A program célja az volt, hogy a még gyermekvállalás előtt álló férfiak és nők belekóstolhassanak a szülői szerepbe.

További képekért kattintson a fotóra!

– Ezzel a komplex programmal a fogantatástól a gyermeknevelésig szeretnénk a szülőket felkészíteni arra, hogy mit is jelent az, amikor megérkezik egy gyermek – mondta Hockné Dobos Adrienn, a Nyíregyházi Babaváró Klub vezetője. – Egy baba nemcsak szép, aranyos, hanem rengeteg teendő jár vele. Sokszor a szülőket sokként éri, amikor megszületik a pici, és megtudják, mennyi teendő van vele, és megtapasztalják, milyenek az átvirrasztott éjszakák. Mi abban segítünk, hogy a gyermekvállalás előtt állók megismerjék, milyen az, amikor egy baba megérkezik.

 

BABASZIMULÁTOR ÉS TERHESSÉGI MELLÉNY SEGÍTETT ÁTÉLNI AZ ÉLMÉNYT

 

A rendezvényen babaszimulátor mutatta meg, nem is olyan egyszerű kitalálni, miért sír a csecsemő. A résztvevők megpróbálhatták megetetni, vagy éppen tisztába tenni a kicsit, s akkor jártak sikerrel, ha a baba elhallgatott, és elnevette magát. De a terhesség érzését is kipróbálhatták a fiatalok, magukra vehették a várandósmellényt. A nők mellett férfi is akadt, aki kíváncsi volt, milyen terhesen mozogni.

 

TANÁCSOKAT IS KAPTAK A LEENDŐ SZÜLŐK

 

A „Teljes szülői élmény” rendezvényen a fiatalok tanácsokat kaphattak ahhoz, hogyan kell a csecsemőt gondozni, táplálni, és mi a teendő, ha beteg.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)