Telt ház az Állatbarát Alapítványnál

A kutyaóvoda legkisebb lakói önfeledten szaladgálnak az Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai telephelyén. Ők még karanténban vannak, de egy nap többször viszik őket a gondozók az udvarra, ahol játszanak, futkároznak. Málna, a hathetes, barna keverék kiskutya vidáman iszkolt Zsani után, aki falkavezérként vezette a kiskutyákat a játszás során.

 

174 kutya, 22 macska

 

Ők is, mint az állatotthon többi kutyája, új gazdijuk jelentkezését várják. Legtöbbjüket dobozban, zsákban vagy kosárban tették ki az út szélére, a szerencsésebbeket pedig az Állatbarát Alapítvány kapujába, hiszen ott, ahol születtek, nem tartottak rájuk igényt.

További képekért kattintson a fotóra!

Az otthonban azonban minden kennelben lakik állat, telt ház van, így több állatot biztonsággal nem tudnak befogadni a gondozók. Jelenleg 174 kutya, közülük 74 kölyökkutya és 22 cica várja azt, hogy új otthonba költözzenek. A 74 kiskutya közül a legtöbben azonnal örökbe fogadhatóak, hiszen már túlestek azon a rutineljáráson, amit az Állatbarát Alapítványhoz bekerülő állatokon elvégez az állatorvos. Minden új kutya átesik parazitamentesítésen, majd egy 4 vakcinából álló oltássorozattal védik meg őket a betegségektől. Amelyik kutya már legalább két oltást megkapott, az gazdikereső, a többieket pedig le lehet foglalni.

 

Oltva, chippelve, ivartalanítva

 

Raska Andrea, az Állatbarát Alapítvány állatotthonának vezetője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, szerencsére egyre több ember gondolja úgy, elárvult állatot vesz magához. Az Állatbarát Alapítvány munkatársai a legjobban annak örülnek, ha személyesen jön le a gazdijelölt, de bárki előzetesen is megismerkedhet az otthon lakóival, hiszen a szervezet weboldalára minden bekerült kutya és macska fényképpel, rövid leírással együtt felkerül. Amikor a gazdi kiválasztotta új kedvencét, egy örökbefogadási szerződést kötnek az alapítvány munkatársaival. A kutyák oltva, chippelve, féreghajtva kerülnek új otthonukba, a felnőtt kutyákat pedig ivartalanítják is az Állatbarát Alapítványnál.

 

Nincs több hely

 

Mivel jelenleg minden hely foglalt, kizárólag balesetet szenvedett, sérült és beteg kutyákat tudnak befogadni az állatotthonba. Az Állatbarát Alapítvány munkatársa azt javasolta, akinek jelenleg olyan kutyája, cicája van, akit nem tud tovább tartani, legyen türelemmel, segítenek neki gazdát keresni, mert a Csatorna utcán nem tudnak több állatot elhelyezni. A telt ház ellen az ivartalanítás is megoldást jelentene, hiszen a mesterséges megoldással megakadályozható lenne az, hogy túlszaporodjanak a kutyák és a macskák.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)