Terítéken a magyar élelmiszeripar

 A PRIMOM Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyeri Vállalkozásélénkítő Alapítvány közel fél évvel ezelőtt kötött együttműködési megállapodást a Nyíregyházi Egyetemmel, melyben kifejezték közös szándékukat a tudomány és a gazdaság kapcsolatának szorosabbá tételére, a megyei agrár- innovációs potenciál erősítésére. Ennek keretein belül rendezték meg azt az élelmiszer ipari szakmai konferenciát is, amelyen előadásokon és termékbemutatókon vehettek részt az érdeklődők. A Nyíregyházi Egyetemen évek óta zajlik mezőgazdasági és élelmiszeripari képzés, amelynek eredményeit a Vállalkozásélénkítő Alapítvány hasznosítani tudja.

Gyümölcsöző közös munka

Dr. Kiss Ferenc, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese elmondta, nagyon fontos az, hogy azt az élelmiszert, amit megtermelünk, azt el kell juttatni a különböző helyekre, el kell adni. Hozzátette, a PRIMOM a vállalkozásokat segíti. 

A PRIMOM Alapítvány elkötelezett abban, hogy a megyei agrárágazat fejlődjön, ezért kiemelt feladatának tekinti a helyi termékek fogyasztásának ösztönzését. E cél megvalósítása érdekében szervezték meg a szakmai napot is. Az érdeklődők nem csak előadásokat hallgathattak meg, hanem interaktív beszélgetések keretein belül ismerkedhettek meg az ágazatban rejlő lehetőségekkel.

További képekért kattintson a fotóra!

Biztonságos, magyar élelmiszer

Czomba Csaba, a PRIMOM Alapítvány elnöke kifejtette, úgy gondolják, hogy nagyon fontos eseménysorozat előtt állnak, amelynek keretében az Egyetem és a PRIMOM még jobban fel tudja hívni nem csak az ezen a területen dolgozók, hanem a széles közönségnek a figyelmét a mezőgazdaság, az élelmezés fontosságára. Hozzátette, ez az alapgondolata ennek a mai konferenciának is.

A szakmai napon termékbemutatók és ételkóstolók is várták az érdeklődőket. A jövőben a két szervezet közötti együttműködés tovább mélyül, hiszen közös projektek megvalósításával törekszenek a megyei gazdaságban rejlő lehetőségek kiaknázására.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)