TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért

Gyors, biztonsági eligazítást követően indult a szemétgyűjtés a Sóstói-erdőben. A Polgármesteri Hivatal, valamint a Közterület-felügyelet munkatársai bejárták a területet, hogy összeszedjék a szétdobált szemetet.

További képekért kattintson a fotóra!

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság szervezte meg azért, hogy felhívják a figyelmet az önkéntes tevékenység és a környezettudatos magatartás jelentőségére. Ehhez csatlakozott már hatodik alkalommal Nyíregyháza.

 

Nyíregyháza tiszta város

 

Bodrogi László, a Közterület-felügyelet vezetője azt mondta, ki más, ha nem a Polgármesteri Hivatal és annak a dolgozói csatlakozzanak ehhez a nemes kezdeményezéshez. Hozzátette, elsősorban a város területén lévő zöldfelületeket próbálják meg mentesíteni a hulladékoktól, de sok szemetet nem tudnak szedni, hiszen tiszta a város.

A dolgozók az erdőben megtalált szemetet zsákokba szedték, amit a gyűjtés végén a közszolgáltató elszállított a helyszínről. A Közterület-felügyelet vezetője azt mondta, Nyíregyháza kifejezetten tiszta város. Belterületi parkjai, és a lakótelepek szennyeződésmentesek. Akad azonban olyan is, aki illegálisan rakja le a hulladékot. Ellenük a hulladékkommandó tagjai próbálnak meg fellépni.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)