Tisztességes kampány szükséges mások véleményének tiszteletben tartásával

A megyei egyes választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje ennek jegyében egyeztetésre hívta a parlamenti pártokat, valamint rajtuk kívül a Momentum helyi szervezetének vezetőit. Mint fogalmazott: ő és a Jobbik helyi szervezete mindig tiszteletben tartották más véleményét. Lengyel Máté úgy gondolja, minden nyíregyházinak joga van a pártokról informálódni, a pártok programját megismerni, és szerinte egy rendes demokráciában minden egyes pártnak joga van a saját programját megismertetni a szavazópolgárokkal és kampányt folytatni anélkül, hogy az óriásplakátjaikat lefestenék vagy a plakátjaikat letépnék a közterületekről. Egyben kritizálta a FIDESZ városi alelnökének ugyanezen témában tartott múlt heti sajtótájékoztatóját, mert szerinte tavaly ők ezzel ellentétesen cselekedtek. Ugyanakkor egy múlt héten a postaládákban a szocialisták által megjelentetett szórólapra is kitért.

Lengyel Máté, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje (Jobbik) elmondta:

A városban megjelentek olyan szórólapok, amik véleményem szerint is kicsit ferdített információkat tartalmaznak. Ez egy dologról tesz tanúbizonyságot: hogy az MSZP központjában, illetve az MSZP nyíregyházi vezetésében, szervezetében sincsenek tisztában azzal, hogy a nyíregyháziak mennyi bérből éltek tavaly, vagy mennyi bérből éltek tíz évvel ezelőtt. Ez róluk árulkodik.