Több ezren érkeztek a XIII. SóstóSerFesztre – Több mint százféle sör, gasztronómiai ínyencségek és zene minden mennyiségben
Fotó: Szarka Lajos

Több mint százféle sör szerte Európából, koncertek garmadája és a hazai konyha legjobb ízei várták az érdeklődőket Sóstó szívében, a Krúdy Vigadó előtti sétányon augusztus 2-a és 4-e között. Idén 13. alkalommal rendezték meg a SóstóSerFesztet, amelynek idején a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. különleges fürdőprogramokkal, éjszakai fürdőzéssel és szaunaszeánszokkal várta a vendégeket. A rendezvényre több ezer érdeklődő érkezett a három nap során.

 

A Szabolcs Néptáncegyüttes táncházzal alapozta meg a péntek délután startoló XIII. SóstóSerFeszt hangulatát a megnyitó utáni pillanatokban. Augusztus 2-án vette kezdetét a háromnapos SóstóSerFeszt a Krúdy Vigadó előtti sétányon, ahol a gasztronómia, a zenei programok, és természetesen a sörkülönlegeségek rajongói csemegézhettek ismét. A szervezők pedig nem csak a felnőtt korosztályra gondoltak.

– Ez egy háromnapos fesztivál, most már ez a harmadik év, hogy vasárnapra is szervezünk programokat, mert azt vettük észre, hogy van rá igény és ebéd után szeretnek kilátogatni a családok hozzánk. Az, amire mi szeretnénk fektetni a hangsúlyt, hogy ez a fesztivál nemcsak a férfiakról szól, hanem egy családos fesztivál. Szeretnénk, hogyha minél több fiatal, minél több családos is kilátogatna, úgyhogy a háttérben a Méhecske Játszókert Játszóház megtalálható, jöhetnek családosok, a gyerekek tudnak játszani. És aki nem szereti a sört, az is megtalálhatja a kínálatot, mert mindenféle bubis italok lesznek, lesz pezsgő, bor és mindenféle koktélokat találhatunk itt, a fesztiválon – mondta el a rendezvény nyitónapján a főszervező, Kecskés Andrea.

Az évről évre több látogatót megmozgató rendezvényen már több mint százféle sörből válogathattak az érdeklődők. A fókuszban a nemzetközi, belga és cseh, valamint a hazai sörfőzdék álltak, de válogathattak a fesztiválra látogatók gyöngyöző borok, fröccsök, koktélok és minőségi pálinkák között is. A megnyitóünnepségen pedig a szervezők és dr. Podlovics Roland, Nyíregyháza alpolgármestere, immár második alkalommal mutatta be Nyíregyháza sörét, melyet az első 130 érkező ingyen meg is kóstolhatott.

– A XIII. sörfesztivál van itt, Nyíregyházán, az első a Sóstó-Gógyfürdők Zrt. szervezésében került megrendezésre, akkor még a Parkfürdő területén. Ez egy nagyon fontos dolog, hogy tizenharmadik alkalommal rendezik meg, ez azt jelenti, hogy van igény erre a fesztiválra. Én örülök annak, hogy minél többféle sört tudunk megkóstolni, és különleges a mai nap, mert ma van a Nemzetközi Sör Nap, úgyhogy azt kell ünnepelnünk, hogy minél több nációnak a sörét kóstoljuk meg. Örülök annak, hogy ilyen sokan ellátogatnak a rendezvényre, kellenek a színes rendezvények, hiszen Sóstó önmagában is egy csodálatos helyszín, de tartalommal az ilyen rendezvények is megtöltik – emelte ki a helyszínen dr. Podlovics Roland, Nyíregyháza alpolgármestere.

A háromnapos esemény pedig valóban sokakat megmozgatott, több ezren érkeztek a helyszínre a szombati esős időjárás ellenére is. A zenerajongóknak a helyi zenei élet meghatározó fellépőivel kedveskedtek, mindhárom este ismert dallamoktól volt hangos Sóstó.

A Mentha Project pénteken gondoskodott a felhőtlen szórakozásról, őket olyan fellépők követték még, mint a Tibi a Hegyről, az All in Music Band vagy a GypoCircus. A gasztronómiai kínálat pedig az idei évben még színesebb volt, hiszen a halas, street food és grillételek mellett pizzák is szerepeltek a kínálatban. A rendezvény egyik fő támogatója, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. pedig különleges fürdőprogramokkal készült a rendezvény idejére.

– A XIII. SóstóSerFesztnek mi is támogatói vagyunk, részt veszünk a szervezésében, illetve programokkal is csatlakozunk ehhez a fesztiválhoz, hiszen szombaton éjszakai fürdőzést tartunk, aminek a sör lesz a tematikája. Sörös szaunaprogramokkal készülünk, és egyébként az éjszakai fürdőzés során az első 130 vendég megkóstolhatja nálunk is Nyíregyháza sörét – részletezte a fürdőprogramokat Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Augusztus első hétvégéje tehát programokkal teli volt Sóstón, minden korosztály megtalálta a számára kedvelt kikapcsolódási lehetőséget. A szervezők pedig elárulták, a jövő évben sem maradunk SóstóSerFeszt nélkül.