Több mint 800 millió az utakra Nyíregyházán

Dolgoznak a munkagépek a Bocskai utcán. Ezen a területen 906 négyzetméteren kap az út új aszfaltburkolatot. Az útjavítás 300 lakó számára teszi kényelmesebbé a közlekedést.
A nyári útjavítási program során Nyíregyházán 35 utcában 15 ezer 600 négyzetméteres útszakasz kap meleg aszfaltos, tartós útjavítási technológiával új burkolatot. A NYÍRVV az utak karbantartásához 2014-hez képest 200 tonnával több, összesen 1500 tonna meleg aszfaltot használ fel. A helyreállítási munkákra ebben az évben a tavalyihoz képest csaknem 15 millió forinttal több önkormányzati forrás, bruttó 80 millió forint áll rendelkezésre.

További képekért kattintson a fotóra!

A legnagyobb felületű javítás a Malom utcát érintette, ahol 1076 négyzetméteren kapott új burkolatot az útszakasz, de jelentős felületen történt útjavítás a Szabadság téren is, ott 875 négyzetméteres területet aszfaltoztak újra. Az útburkolási munkák nagy részével már végeztek a szakemberek.

Több mint 600 millió forintból útépítési munkákat is végeznek Nyíregyházán, amelyek augusztusban kezdődhetnek el. 11 földút és 6 útalapos út 7 kilométer hosszúságban kap szilárd burkolatot. Az építések elsősorban a külterületi városrészeket érintik, amelyek az elmúlt évek során benépesültek, és egyre forgalmasabbá váltak. Az útépítések során a Vay Ádám körúton található Univerzum üzletház mögötti parkolót is leburkolják. Ezek a munkák előreláthatóan november közepére fejeződnek be. A megyeszékhelyen a járdaépítési program is folytatódik. Két utcában, a 4-es Huszárok útján, valamint a Korányi Frigyes utca–Mogyoró utca közötti szakaszon 1,6 kilométer hosszúságban új járda épül, és további 5 helyszínen 3 és fél kilométer hosszúságban helyreállítják a meglévő járdafelületeket. A munkálatok augusztusban kezdődnek és ősszel fejeződnek be. Járdaépítésekre 2015-ben mintegy 155 millió forintot fordít az önkormányzat.

Ferenczik Adrienne

(Fotó: Kohut Árpád)