Toborzórendezvény a Koronában

 

A Nyíregyházi Foglalkoztatási Paktum célja, hogy Nyíregyháza közigazgatási határain belül egy átfogó, jól működő, a foglalkoztatás növelését célzó együttműködés jöjjön létre, amely hosszútávon fenntartható megoldást jelent a város foglalkoztatási problémáira. A pályázati program főtevékenységeként támogatja a foglalkoztatási megállapodás létrehozását, illetve lehetőséget biztosít munkaerő-piaci programok, képzések megvalósítására, célcsoportok támogatására.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Toborzórendezvény


A Korona Hotel Kodály termében toborzórendezvényt tartottak. Jászai Menyhért alpolgármester elmondta, azokat a cégeket hívták meg, amelyek még nem paktum tagok, és még nem nyújtottak be munkaerőigényt. Képviselőiket a projektről, a programba történő csatlakozás előnyeiről és a foglalkoztatáshoz nyújtott támogatásokról tájékoztatták.
A projekt keretében a város területén működő vállalkozások és egyéb munkáltatók munkaerő-igényeiből kiindulva, képzési és foglalkoztatási programok valósulnak meg, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiac bővítéséhez, a hátrányos helyzetű és inaktív, a térségben munkát vállalni szándékozó célcsoportokba tartozó személyek képzéséhez és elhelyezkedéséhez.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

 

Csökkenő munkanélküliség


A toborzórendezvényen résztvevőket Dr. Rezsőfi István a Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője tájékoztatta a munkaerő-piaci helyzetről is. A megyében jelenleg közel 30 ezer regisztrált álláskeresőt tartanak nyilván, Nyíregyházán alig több, mint 3 ezret. Az elmúlt egy évben a megyeszékhelyen 12 százalékkal csökkent az álláskeresők száma, 1800-an vesznek részt a közfoglalkoztatásban, így a városban most 5 ezer fő áll a munkaadók rendelkezésére.
A projekt célkitűzései szerint a támogatások eredményeként a munkaerő piaci programokba minimum 1408 fő kerül bevonásra, akik közül az álláshoz jutók száma legalább 786 fő, közülük 275-en képzésen is részt vesznek.


Szoboszlai Tibor