TOP Információs Nap

Információs napot rendezett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium a Megyeházán. A magyar kormány a 2014-2020-as programozási időszakban az európai uniós forrásokból 1300 milliárd forintot juttat a gazdaságba, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a második legmagasabb összegből, közel 90 milliárd forintból gazdálkodhat.

A magyar kormány célja, hogy a 2014-2020-as programozási időszakban az európai uniós forrásokból finanszírozott projektek minél hatékonyabban és gyorsabban valósuljanak meg. A Nemzetgazdasági Minisztérium ezért a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a megyei kedvezményezettek oldalán felmerülő feladatok ellátásának támogatására országszerte információs napokat szervez. Oláh Gábor a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta, a magyar kormány a 2014-2020-as programozási időszakban az európai uniós forrásokból 1300 milliárd forintot juttat a gazdaságba. Nem csekély forrásból valósulhat meg a településeken ipari park, óvoda és bölcsőde épületek felújítása, belterületi utak építése, közlekedés- és turizmusfejlesztés, város-rehabilitáció, egészségügyi és más közösségi szolgáltatások minőségi fejlesztése.

 

A MEGYÉBE JUT A MÁSODIK LEGMAGASABB ÖSSZEG

 

További képekért kattintson a fotókra!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe közel 119 milliárd forint jut, hiszen a megyei önkormányzat országosan a második legmagasabb összegből, mintegy 90 milliárd forintból gazdálkodhat, Nyíregyháza pedig 29,6 milliárdot fordíthat gazdaságfejlesztésre. Seszták Oszkár a Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a pénz felhasználására a megyei önkormányzat a források tényleges elosztását megalapozó Integrált Területi Programot készített, ami a helyi igényekkel összhangban valósul meg. 34 milliárd forint sorsáról már döntöttek, de az új kiírásokra, és a második körös támogatásokra még beadhatók a pályázatok.

Az információs napon elhangzott, hogy a sikeres pályázatok esetében a Magyar Államkincstár 30 napon belül elkészíti a támogatási szerződéseket, így július végére már előleget is utalhatnak a településeknek. Ezért cserébe azt kérik, hogy a fejlesztések a kétharmados készültséget érjék el az idei évben.

Szoboszlai Tibor
Fotó: Szarka Lajos