TOP100 a gazdaságban – Idén is górcső alá került a megye gazdasága
Fotó: Szarka Lajos

Révész Bálint, a Révész cégcsoport tulajdonosa vehette át az idei TOP100-as Gazdasági-díjat. Az elismerést az adóhatóság, a megyei iparkamara és Kelet-Magyarország közösen adományozzák a legjobban teljesítő szabolcsi vállalkozásoknak. Idén 14 alkalommal rendezték meg a díjátadót, amelyen gorcsó alá került a megye és az ország gazdasági helyzete is.  

A Korona dísztermébe invitálta a megye gazdasági és politikai elitjét a Kelet-Magyarország. A napilap 14. alkalommal hirdette meg a TOP100 elnevezésű rendezvényt, amelyen a térség gazdasági társágait, cégeit, vállalkozásait veszik gorcsó alá.

A megye száz legjobban teljesítő cégéről a hagyományokhoz híven papír alapú kiadvány is készült. A listát a Kelet-Magyarország az iparkamara és az adóhatóság közreműködésével állítja össze. Nyéki Zsolt, a napilap főszerkesztő-helyettese köszöntőjében azt mondta, ebben az évben a Koronavírus-válság jelentette a cégek számára legnagyobb kihívást.

– Megyénk cégei, vállalkozásai számos példával igazolják, hogy járvány közepette is lehet bővíteni, fejleszteni, hosszú távra tervezve megtartani piacot, üzleti partnereket. Ehhez nyújtottak támogatást a rendkívüli helyzetre reagáló kormányzati intézkedések, amelyek hatalmas forrásokkal segítették a termelést, a munkahelyek megőrzését, újak teremtését, a technológia korszerűsítését, a képzést és szakképzést a gazdaság igényei szerint – mondta el Nyéki Zsolt.

A TOP100 rendezvényen minden évben Gazdasági-díjat is átadnak. Idén ezt a megye egyik kiemelkedő logisztikával foglalkozó cégtulajdonosa vehette át.

Az elismerést Révész Bálint, a Révész Cégcsoport tulajdonosa kapta meg. Az országszerte ismert vállalkozás története a '80-es évekre nyúlik vissza. Most 500 gépjárművel és a megye legnagyobb egybefüggő raktárbázisával rendelkeznek. Összesen 1000 főt foglalkoztatnak.

Egymillió új munkahely, csökkenő államadósság és a magyar gazdaságtörténet leghosszabb, egybefüggő gazdasági növekedése, ez az elmúlt 10 év legfontosabb gazdasági eredménye – erről már a gazdaságstratégiáért és szabályzásért felelős államtitkár beszélt a rendezvényen. György László kiemelte, a magyar gazdaság a kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a koronavírus-válság ellenére sem torpant meg. Sőt, a kormány tervei szerint a következő évtized is a fejlődésről, fejlesztésekről szól majd.

 – Modern, de hagyománytisztelő 21. századot képzelünk el és ez az, amiért a 2700 milliárd forintos egyetemi fejlesztések mellett, 2030-ig 8000 ezer milliárd forintot szánunk vidékfejlesztésre, hogy az olyan régióit Magyarországnak, mint Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Budapesthez közelítsük fejlettségi szintben. Mert miközben Budapest fejlettsége az uniós átlag 140 százaléka fölött van, addig ezen régiók a 60%-át súrolják  emelte ki György László, gazdaságstratégiáért és szabályzásért felelős államtitkár.

György László arról is beszélt, hogy a kormány számos gazdaságvédelmi intézkedést vezetett be, a cégek kedvezményes hitelekhez jutnak, a munkavállalók bérterhei csökkennek, miközben a bérek növekednek. Az államtitkár szerint a következő évtized sikere a modern technológiák alkalmazásán és az oktatás fejlesztésén is múlik.

Kapcsolódó galéria

TOP 100 - 2021