Tovább bővít a Nyírlift Kft. az ipari parkban

Nagyszabású fejlesztést valósít meg a Nyíregyházi Ipari Parkban a Nyírlift Kft. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hétfőn személyesen látogatott el a beruházás helyszínére, ahol Kováts Dániel ügyvezető mutatta be az épülő új csarnokokat. 2019-ben értékesítették a Déli Ipari Park korábbi, a nagyarányú bővítés előtti két utolsó szabad területét is, így megépülhet a Nyírlift Kft. új gyártócsarnoka. 2023-ban az ipari parki ingatlanon két nagy beruházást indítottak el.

Nagyszabású fejlesztést valósít meg a Nyíregyházi Ipari Parkban a Nyírlift Kft. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere hétfőn személyesen látogatott el a beruházás helyszínére, ahol Kováts Dániel ügyvezető mutatta be az új beruházást, ami a végéhez közeledik, már csak a működési engedélyek szükségesek. 2019-ben értékesítették a Déli Ipari Park korábbi, a nagyarányú bővítés előtti két utolsó szabad területét is, így megépülhet a Nyírlift Kft. új gyártócsarnoka. Az 1990-ben alakult nyíregyházi családi vállalkozás a kezdetekben felvonók gyártásával és kivitelezésével foglalkozott, 2013-tól már beszállító tevékenységet is folytatnak, nemcsak a környező multinacionális, hanem német, osztrák és szlovák cégeknek is. 2019-ben a Nyírlift Kft. jelentős fejlesztés mellett döntött, mivel a régi telephelyüket kinőtték, és már nem tudtak további gépeket telepíteni. Ez az új beruházás tovább támogatta a cég fejlődését, biztosítva a jövőbeni növekedést és a piaci pozíciójuk erősítését. 2023-ban az ipari parki ingatlanon két nagy beruházást indítottak el, amely munkahelyeket is teremt majd az elkövetkezendő időszakban.

„Több pályázatnak köszönhetően négy év alatt sikerült felépítenünk egy 5000 négyzetméteres gyártási területet két ütemben. Az első ütemben 2500 négyzetméteres lemezmegmunkáló üzemet alakítottunk ki. Jelenleg a második ütem, egy 2000 négyzetméteres felületkezelő és kataforetikus festő üzem befejező munkálatai folynak. Ez az új részleg kifejezetten az autóipar igényeire lesz kialakítva, és az autóipari megrendeléseket fogja kiszolgálni. Örömünkre szolgál, hogy Nyíregyházára egyre több multinacionális és helyi vállalat érkezik. Több céggel már tárgyalásokat is folytatunk. A jelenlegi gazdasági helyzet Európában némi visszaesést eredményezett a meglévő megrendeléseinkben, de úgy tűnik, hogy ezt a csökkenést sikeresen kompenzálhatjuk a Nyíregyháza és környékére érkező új beruházásokkal” – részletezte Kováts Dániel, a Nyírlift Kft. ügyvezetője.

A cég 2021-ben megnyerte a Nagyvállalati beruházási támogatások nevű pályázatot, több mint másfél milliárd forint összegben. A pályázat keretein belül 3 darab csúcstechnológiás gép került beszerzésre 50% önerő és 50% állami támogatás mellett. Továbbá egy újabb csarnoképület, illetve 2 szint ráépítés a korábbi épületre. Ezzel a beruházással a cég eléri, hogy robotizált gépekkel nagyobb ütemben, több munkát tudjon vállalni. Technológiai beruházás és infrastrukturális korszerűsítés keretében egy újabb Trulaser 5030-as gépet szereztek be, továbbá egy új gyártástechnológiát alakítanak ki.

„Az üzem beindításához és működéséhez szükség volt a megfelelő közműkapacitásokra, ami a régi ipari park fejlesztései nélkül nem lett volna lehetséges. A Nyírlift Kft. jó példa arra, hogyan lehet rugalmasan alkalmazkodni az új helyzethez – kapcsolatba lépett az itt működő cégekkel, amelyek piaci lehetőségeket jelentenek számára, és már meg is állapodtak néhány vállalattal. Az ipari park fejlesztését úgy terveztük, hogy az előnyös legyen a helyi cégek számára is, erősítve a helyi gazdaságot. Fontos eredmény, hogy ezáltal 2026-ig 60 új munkahely jön létre Nyíregyházán” – emelte ki dr. Kovács Ferenc polgármester.

A bejáráson jelen volt dr. Podlovics Roland alpolgármester is, aki hangsúlyozta, hogy ez a fejlesztés jól szemlélteti, hogy az önkormányzat képes volt az új kapacitások által energiát biztosítani a Nyírlift Kft. számára. Kiemelte, hogy az ipari park fejlesztése nélkül – amely közel fél megawattnyi elektromosenergia-kapacitást biztosított a cég számára – ez a beruházás nem valósulhatott volna meg.