Tovább vezet a Kölcsey
A Bőcs ellen is győzött a női kézilabdacsapat, és a tabella élén áll.

Folytatta jó szereplését a bajnokságban a Kölcsey DSE NB II-es női kézilabdacsapata. Ezúttal a Bőcs ellen vívtak győztes csatát.

Kölcsey DSE Nyíregyháza–Bőcs KSC 25–23 (12–10)

Tiszavasvári út, 110 néző

V.: Oláh E., Szikszay J.

Kölcsey: Simai O. (38%) – dr. Tilki A. 6, Papp A., Kelemen G. 1, Gyimesi L., Katona K. 10, Szoboszlai N. 2. Csere: Koppán N. (kapus), Márkus G. 1, Hrabina I. 3, Silye V. 2/1, Vitányi A., Hruska Zs., Kovács F., Rabatin H.

Edző: Hadobás István

Kiállítások: 4., illetve 6. perc.

Hétméteresek: 4/1, illetve 5/5.

Szép számú közönség előtt, közel egy hónapi szünet után a 4. helyen álló Bőcs együttesét fogadta a Kölcsey soron következő NB II-es felnőtt és junior bajnoki találkozón. Nem titkoltan kettős győzelemre készültek a mieink, bár tudták, a jó képességű borsodi gárda veszélyes ellenfél lehet, ráadásul az egyik kulcsember, Szoboszlai Fruzsina agyrázkódás miatt nem játszhatott. Az első negyedóra ezt bizonyította is, a vendégek vezettek, a nyíregyháziak kissé nehezen találták a jó megoldásokat, talán a győzelmi kényszer miatt. A félidő második felétől aztán kézbe vették az irányítást és a szünetre már kétgólos előnnyel térhettek. Néhányszor csattant a taps is egy-egy szép megoldás láttán, de mivel sok ziccert is hibáztak a szabolcsiak, nem sikerült lényegesen növelni előnyüket.

– Győzelmünk nem forgott veszélyben, a 2-3 gólos előnyt végig biztosan megőriztük, ezzel együtt a tabellán elfoglalt vezető pozíciónk sem forgott veszélyben. Három fordulóval a vége előtt így továbbra is első helyen állunk! Katona Krisztina és Tilki Andrea voltak legjobb góllövőink, míg védekezésben Papp Andi és Gyimesi Lola vitték a prímet. Szoboszlai Noémi és Hrabina Inez néhány szép villanással vétette észre magát. Öröm, hogy a hosszú sérülésből felépült Márkus Gizella góllal tért vissza és egy év térdprobléma után Hruska Zsófi is játékra jelentkezett. A juniorok meccsén elsöprő győzelmet arattunk, még kimondani is sok: 52–7-re nyertünk úgy, hogy minden mezőnyjátékosunk szerzett gólt – mondta Hadobás István edző.