Továbbjutás - Büntetők döntöttek a Vasas-Szpari meccsen
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A MOL Magyar Kupában a Vasas ellen léptünk pályára. A mieinknél Tóth Balázs először volt a kezdőben - éppen testvére, Tóth Milán ellen.

Vasas FC - Nyíregyháza Spartacus 1-1 (1-0), büntetők után 7-8

Illovszky Rudolf Stadion 

Jv: Erdős József ( Tóth II Vencel, Vígh-Tarsonyi Gergő)

Vasas: Kiss - Doktorics (Deutsch 85.), Iyinbor (Lehoczky 103.), Hidi M.(Cseke 91.), Otigba, Ódor, Szánthó (Vida 63.), Urblík, Rácz, Radó (Könyves 77.), Tóth M.

Vezetőedző: Pintér Attila

Nyíregyháza: Tóth B. - Alaxai (Gengeliczki 81.), Baki, Jokic (Keresztes 102.), Navrátil, Toma (Kvekveskiri 87.), Keita, Leoni (Nagy B. a szünetben), Kovácsréti, Eppel(Myke Ramos 68.), Gresó (Pinte a szünetben)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

A 6. percben a Vasas előtt adódott az első helyzet, de Szánthó lővésénél Alaxai becsúszva blokkolt. A 8. percben viszont megszerezték a vezetést a hazaiak, Szánthó passza után Rácz tette középre a labdát, Urblík pedig 19 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1-0.

A 11. percben Kovácsréti próbálkozott jobbról egy lövéssel, kevéssel ment mellé a labda, csakúgy mint a félidő derekán, amikor Tóth M. elé került a labda, és nagy helyzetben a bal kapufa mellé gurított. A 30. percben Rácz érkezett középen, és fölé bombázott 11 méterről, így nem változott az eredmény.

A 41. percben Tóth M. lépett ki, a kapujából kifutó Tóth B. kézzel hárított, majd ütköztek. VAR vizsgálat következett, mely után a játékvezető büntetőt ítélt. Radó végezte el a 45. percben a 11-est, de Tóth Balázs bravúrral hárított! 

Az első félidőben az eredmény nem változott, maradt az 1-0.

Fordulás után Kovácsréti szöglete volt veszélyes, de Kiss végül megfogta a labdát. Az 58. percben sikerült egyenlíteni! Nagy Barnabás ment el szépen a bal oldalon, pontosan passzolt középre, Eppel Márton pedig egy remek labdaátvétel és lefordulás után az alsó sarokba lőtt, 1-1.

Kovácsréti révén majdnem a vezetést is átvettük, szép cselek után jobbal alig lőtt mellé. Jó volt a tempó, mindkét csapat szerette volna a rendes játékidőben eldönteni a meccset, és az egyenlítés után több ígéretes támadást is vezetett a Szpari. A 84. percben Vasas szabadrúgás után Iyinbor fejelte tovább a labdát, majd Tóth M. az oldalhálóba bólintott. A másik oldalon Jokic került helyzetbe, de nem sikerült megszerezni a győztes gólt. A rendes játékidő után 1-1 lett az eredmény.

Érdekesség, hogy egy éve Tiszaújvárosban játszottunk a kupasorozat 3. fordulójában, és büntetőkkel jutottunk tovább. 

A 100. percben Navrátil lőtt kapásból Nagy B. beadása után, szögletre pattant a labda. A másik oldalon Könyves lövését fogta Tóth B., így a hosszabbítás első félideje nem hozott gólt. A második játékrész mezőnyjátékot hozott, majd Könyves lövése pattant szögletre Bakiról. Maradt a döntetlen, jöhettek a 11-esek. 

Urblík belőtte az elsőt, mint ahogy Myke Ramos is. Könyves is higgadtan értékesítette a 11-est, Kovácsréti Márk szintén. A harmadik körben Vida a bal alsóba helyezett, Keresztes Krisztián a jobb sarokba. Lehoczky sem rontott, Baki Ákos labdája szintén bement. Tóth M. is belőtte, és Nika Kvekveskiri sem hibázott, 5-5. Otigba a bal oldalba helyezett, Jaroslav Navrátil a kapuba bombázott, 6-6. Rácz 11-esét Tóth Balázs kivédte, Nagy Barnabás pedig befejezte a párharcot, ezzel továbbjutott a Szpari egy drámai mérkőzés után!