Továbbképzésen a tűzoltók

Az ügyeleti szolgálatot ellátók állományának és a tűzoltás vezetésre jogosultak részére szervezett továbbképzést szerdán délelőtt a Megyei Főügyeleti Osztály a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A szerdai továbbképzést Kruppi István tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei főügyeleti osztályvezetője nyitotta meg, aki ismertette a szakmai nap témáit, majd az ügyeletvezető és a tűzoltás vezető kapcsolattartásáról, a tűzvizsgálati eljárásokról beszélt. Az osztályvezető felhívta a figyelmet a tüzelő-fűtő berendezésekkel összefüggésben és az esetleges rendkívüli időjárásból jelentkező feladatokra való felkészülésre.

Az elmúlt időszak ellenőrzési tapasztalatait Pokol Zsolt tű. ezredes, ellenőrzési szolgálatvezető ismertette.

A nagyobb beavatkozási és műveletirányítási eseteket Kockás Zsolt tű. százados, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadója dolgozta fel és előadásában ismertette a stratégiai pontokat, amelyek a hatékony kárfelszámolást segítik elő.

A szakmai nap végén, a megyei főügyeleti osztályvezető meghatározta az elkövetkezendő időszak feladatait az állomány részére és kijelölték a következő képzések témaköreit.