Továbbra is marad a tíz fok körüli novemberi idő
Fotó: Illusztráció

Csütörtökön egy gyenge hidegfront vonul át fölöttünk. Számottevő csapadékot és lényeges lehűlést azonban nem hoz, sőt lehetnek olyan területek, ahol a feloszló köd és rétegfelhőzet miatt emelkedik, majd a hőmérséklet. Pénteken melegfront érkezik, de érdemi csapadékot ez sem hoz, majd egy anticiklon peremén helyezkedik el hazánk. Jelentős bizonytalanság mellett mozgalmasabb, változékonyabb idő a jövő hét közepétől valószínű. 

 

Kezdetben erősen felhős vagy borult, néhol ködös időre számíthatunk, majd délelőtt egyre nagyobb területen szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a keleti, északkeleti tájakon maradhatnak tartósan borult körzetek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jelentéktelen eső, szitálás néhol előfordulhat. Az északnyugati szél nagy területen megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 12 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb. Késő estére -3 és +7 fok közé hűl le a levegő.

Estére Észak felől ismét megnövekszik a felhőzet, többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, néhol köd is valószínű. Helyenként gyenge eső, a ködös tájakon szitálás előfordulhat.

A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, de a magasabban fekvő helyeken élénk, erős lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4 fok között alakul.

Forrás: hirado.hu