Tréning az edzőteremben - Medence helyett a parton készülnek az úszók

A koronavírus-járvány alaposan felborította a nyíregyházi úszók terveit is. Hatházi Dóra és Szurovcsják Ivett is jó formában volt az idény előtt, és még az olimpia is elérhető volt. Most egy évet várniuk kell az ötkarikás játékokra. 

Pár hónpja a sikeres franciaországi versenyről hazatérve még olimpiai álmokat dédelgetett a Nyíregyházi Sportcentrum úszó szakága. Szurovcsják Ivett és Hatházi Dóra is remekül szerepelt a nemzetközi viadalon, így meg volt az esély arra is, hogy egy sikeres tavasz után akár Tokióba is utazhasson valamelyik nyírségi fiatal. Nos nem csak a tavaszi versenyekből, az olimpiából sem lett semmi ebben az évben. 

- Kicsit jó volt pihenni, de most minden nap erősítő edzéseket végzünk, ami szokatlan. Viszont ebben a helyzetben nem csak fizikálisan, hanem lélekben is próbálunk megerősödni. Azt egyelőre nem tudjuk, mikor úszhatunk ismét – mondta Hatházi Dóra. 

A koronavírus-járvány miatt medencében nem tréningezhetnek az úszók, így maradt előbb az otthoni edzés, melyet online formában kaptak meg a versenyzők. A napokban kis csoportokban a konditeremben már együtt dolgozhattak. 

- Online a Magyar Úszó Szövetség és mi is küldtük a feladatokat a versenyzőknek, most pedig kis csoportokban elkezdük az erősítő edzéseket. Kis versenyt is hirdettünk a fiataloknak, egy alkalmazás segítségével futások után mindenki küldi a távot és az időt, ezt folyamatosan vezetjük, és a legjobbakat valami aprósággal jutalmazzuk. Ezzel próbáljuk kicsit feldobni a tréningek monotonitását – mondta Urbin Tamás szakágvezető. 

A sportolók bár fizikai edzéseket végeznek, a technikát víz nélkül nem lehet csiszolni. Egyelőre nem lehet tudni, mikor úszhatnak ismét medencében a Sportcentrum legjobbjai, az olimpiai álmokról azonban nem kell lemondani, csak egy évet várni kell rá.