Tréningek és edzőmeccsek
Készül a bajnoki rajtra a Fatum Nyíregyháza. A női röplabda együttes az elmúlt napokban több felkészülési mérkőzést is vívott, sikerrel. A következő hetekben további edzőmeccsek várnak a gárdára.

 Délelőtt erőnléti, délután labdás edzéseket végeznek a Fatum Nyíregyháza női röplabda csapatának tagjai. A keret szinte teljesen kicserélődött a nyári szünetben, így kell idő, amíg teljesen összeszoknak a játékosok. Új a vezetőedző, Horváth András is, aki eddig elégedett lehet, mivel mind Romániában, mind Békéscsabán, mind pedig Kaposváron győzött edzőmérkőzéseken a csapat.

- Messzemenő következtetéseket azért még nem lehet levonni ezekből a győzelmekből, de jót tett a hangulatnak. Sokat kell még dolgoznunk, hogy teljesen összecsiszolódjon a sok új játékos, de jó úton haladunk - mondta Horváth András vezetőedző.

Az új játékosok közül Kalotai Zsófia a korosztályos válogatottal készült a nyár egy részében, így szinte pihenő nélkül érkezett Nyíregyházára. Nagy tervei vannak, de tudja, hogy azért is meg kell küzdenie, hogy a csapatba kerüljön.

- Minden posztra több jó játékos is jut, de ez jó, mert nem csak a kezdő hatos erős, így több variálási lehetősége van a szakmai stábnak - mondta Kalotai Zsófia játékos.

A bajnokság csak október végén rajtol, addig további edzőmérkőzéseket vív a Fatum Nyíregyháza. Legközelebb Békéscsabán vesz részt a csapat egy nemzetközi tornán, majd Gödöllőn játszik felkészülési meccset.

Dankó László