Trópusi hangulatra vágyik? Nem kell messzire utaznia érte, irány a Zöld Piramis!
Élje át Ön is a trópusi hangulatot!

A Nyíregyházi Állatparkba látogatók kontinensenkénti felosztásban barangolhatják be Földünk élővilágát. A látogatók legnagyobb kedvence az Indonéz élővilágot bemutató tematikus kifutórendszer, a Zöld Piramis-Ócenárium.

A Magyarországon és a közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény 4000 négyzetméteren 3 szinten terül el.

A piramis külön szárnyában tárul látogatóink elé az Ócenárium, középpontjában a félmillió literes medencével. Több cápafaj, s tucatnyi színpompás hal nyújtja a látnivalók kínálatát, a kisebb akváriumokban pedig murénák, tűzhalak, doktorhalak fogadják látogatóikat, de a vendégek bepillantást nyerhetnek a korallszirtek különleges világába is.

A botanika szerelmesei sem fognak csalódni látogatásuk során; bambuszok, pálmák, orchideák képviselik Ázsia egzotikus növényvilágát.

A Zöld Piramis egy különleges, interaktív őserdőt rejt magába.

A vendégeknek két választásuk van ha be akarják járni az őserdőt, megtehetik ezt egy kijelölt útvonalon egy kényelmes séta közben, de ráléphetnek a kaland ösvényre is ahol különféle akadályokat kell leküzdeniük; például vízesés mellett, függő hidakon juthatnak el a harmadik szintre a kupola csúcsába, ahol üveghídon keresztül nézhetnek le a mélységbe.

Olyan állatkülönlegességek láthatóak itt, mint a komodói óriás sárkánygyík, vagy a páncélos rinocéroszok. A piramis földszintjének másik szegletében élnek a Föld legnagyobb fán élő emlősei, az orangutánok.

Borneói orangutánjainkra nagyon büszkék vagyunk, hiszen 2013 március 15-én született meg az ország első bébije. Elsőszülöttekben egyébként is az élen járunk, hiszen 2007-ben itt született meg az ország első afrikai elefántbébije, Jumanee , 2011-ben az ország első borjúfókája, Barack, míg 2018-ban az első indiai orrszarvú bébi, Csülök.

– osztotta meg az információkat a Nyíregyházi Állatpark.

Élje át Ön is személyesen a trópusi hangulatot! 

 

Forrás: Nyíregyházi Állatpark