Tudja kik nyertek a VIDOR-on? Mutatjuk!

A díjazottak között megtaláljuk az Aranylakodalmat, illetve a Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén című előadást is. Ami a nézőszám miatt azonban rendkívül fontos, a 23. VIDOR Fesztivál valamennyi színházi versenyprodukcióját telt házzal fogadta a közönség. Az pedig bizonyára még a zsűrielnököt is meglepte, hogy bekerült a díjazottak közé!

A VIDOR Fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház célja idén is az volt, hogy aki ezekben a napokban Nyíregyházára látogat, érezze önfeledten jól magát az összművészeti programsorozaton, és azok számára is biztosítsák a felhőtlen szórakozás lehetőségét, akik egyébként nem tudnának eljutni ilyen színvonalú produkciókra.

A színházi programban a vígjátéktermés legjavát hozták el a 23. seregszemlére is a hazai teátrumok, a közönség a versenyprogram valamennyi produkcióját telt házzal fogadta. A Móricz Zsigmond Színház színpadjain, a Rózsakert Szabadtéri Színpadon, a Szindbádban, a Bencs Villában és egyéb helyszíneken 121 színész szereplésével bemutatott 26 előadáson közel 7 000 néző tapsolhatott. A város főterén naponta többezren énekeltek együtt a fellépőkkel koncertjeiken, újra nagyobb hangsúlyt kapott a világzene; a gyermekprogramok és a feltörekvő generációk együttesei a VIDOR Kert Sunshine FM Kisszínpadán is bemutatkoztak - minden eddiginél nagyobb sikerrel.

A színházi versenyprogram eredménye szombat éjszaka született meg. A zsűrit, ahogy már korábban is megírtuk, az örökifjú Puskás Tivadar, Nyíregyháza "Pusija" vezette. És akkor lássuk a VIDOR díjazottak listáját! (Az előadásokról további információk és képek a vidor.eu oldalon találhatók).

VIDOR DÍJAK 2024.

DOTTORE-DÍJ a legjobb nagyszínpadi előadásért: ARANYLAKODALOM (Játékszín)

PIERROT-DÍJ a legjobb kamaraszínpadi előadásért : PÁNIK, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén (Nézőművészeti Kft.)

CAPITANO-DÍJ a legjobb rendezésért: SZEREDNYEY BÉLA (Ne most, drágám! – Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház)

ARLECCHINO-DÍJ a legjobb férfi alakításért: NAGY SÁNDOR (Aranylakodalom - Játékszín)

COLOMBINA-DÍJ a legjobb női alakításért: GYÖRGYI ANNA (Szívhang – Rózsavölgyi Szalon Arts & Café)

BRIGHELLA-DÍJ a legjobb férfi epizódalakításért: ifj. VIDNYÁNSZKY ATTILA (A hazug - Vígszínház)

SMERALDINA-DÍJ a legjobb női epizódalakításért: NÁRAY ERIKA (Aranylakodalom - Játékszín)

PANTALONE-DÍJ a legjobb díszletért: NEW YORK-I KOMÉDIA (Szolnoki Szigligeti Színház)

PULCINELLA-DÍJ a legjobb jelmezért: ÚRHATNÁM POLGÁR (Csokonai Nemzeti Színház)

HYPPOLIT-DÍJ életműdíj: PUSKÁS TIVADAR

BENDEGÚZ-DÍJ zsűri különdíja: BESENCZI ZSONGOR (Indul a bakterház – Hevesi Sándor Színház)