Turisztikai fejlesztések – Egyre vonzóbb a szabolcsi megyeszékhely

Több mint 20 nagyfejlesztés és 56 milliárd forint támogatás lendítheti fel Szabolcs-Szatmár-Bereg turizmusát a következő években. Ezt jelentette be Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója Nyíregyházán. A megyeszékhely folyamatosan bővülő turisztikai attrakciói egyre vonzóbbak, a szállásdíjbevételek 2017-ben elérték az 1,4 milliárd forintot.


A magyar turizmus 2010 óta évről évre rekordokat dönt, 2017-ben pedig minden idők legjobb évét könyvelhették el. A kereskedelmi szálláshelyekre érkező vendégek száma alig maradt el a 12 milliótól, a vendégéjszakák száma megközelítette a 30 milliót. Tavaly a szállásdíjbevétel összesen 278 milliárd forint volt, ami 115 százalékos emelkedés a 2010-eredményekhez képest. Ebben az összehasonlításban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig közel 40 százalékkal nőtt a vendégek száma.

Egyre vonzóbb Nyíregyháza

Nyíregyházán a kereskedelmi szálláshelyek 94 ezer vendéget és 180 ezer vendégéjszakát regisztráltak. 2010-hez képest ez 57, illetve 48 százalékos emelkedést jelent. A települések rangsorában ez a 25. helyet jelenti, a szállásdíjbevételek 2017-ben elérték az 1,4 milliárd forintot.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Guller Zoltán a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója hangsúlyozta, a már megkezdett és tervezett fejlesztésekkel 2020-ig az egyik legjobban működő turisztikai térség lesz Nyíregyháza és térsége. Követendő példaként említette, ahogyan a megyeszékhely és a Turisztikai Desztinációs Menedzsment Szervezet összeköti az élménypontokat, a térség valamennyi települését összefogja.

Térségben gondolkodó fejlesztések

Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, a szemlélet visszaköszönni látszik az országos koncepcióban, hiszen a városfejlesztésben is szerepet játszott a térségben gondolkodás. Ez vonatkozik a turisztikai, de akár a közlekedésfejlesztésre is. Sóstón többek között épül a négycsillagos szálloda, látogatócentrummal és újabb attrakciókkal bővül az állatpark, fejlesztik a múzeumfalut, tehát egyre vonzóbb lehet Nyíregyháza a hazai és külföldi turisták számára.


Szoboszlai Tibor