Tűz, defektek, dráma - Gryazin vezet, Herczig a második a Rally Hungaryn

Újhután kezdődött a szombati nap a Rally Hungary EB futamon. Az esélyesek remek tempót diktáltak, de a magyar pilóták tartották a lépést a világbajnoki futamgyőztesekkel. A mádi gyorsaságin egy autó kigyulladt, szerencsére a pilóta és a navigátor sem sérült meg. Mikklesennek motorgondjai voltak, Érdinek a váltója rakoncántlankodott. A versenyzők a szombati versenynap végén visszatértek a mádi szőlőtőkék közé, és ezen a szakaszon az élmezőnyből többen is defektet kaptak: Mikkelsen, Turán és Velenczei is jócskán veszített időt emiatt.
Ostberg terve az volt, hogy ledolgozza a kilenc másodperces hátrányát Hadik Andrással szemben. Lecsúszott az útról, így nem volt tökéletesen elégedett, de így is megnyerte a szakaszt. 


Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős tartja az abszolút második helyét. 

- Próbáltuk megtalálni az arany középutat: gyorsan is menni, és a gumikra is vigyázni – ezúttal ez sikerült. Nehéz nap volt, de itt vagyunk, és ez a lényeg – mondta Herczig Norbert. 

Hadik András számára a magyar bajnoki címének megvédése. 

- Alapvetően minden rendben, túl vagyunk ezen a napon, ami nagyon nehéz volt, de összességében számunkra jól alakult – mondta Hadik, akinek majdnem két perc az előnye legfőbb riválisával, Csomós Miklóssal szemben, aki a 6. szakaszon defektet kapott.

Összetettben Nikolay Gryazin vezet 25 másodperc előnnyel Herczig előtt, míg a harmadik helyen Mads Ostberg áll. Folytatás vasárnap, nyíregyházi belvárosi szakasszal is.