Tűz ütött ki  több raktárhelyiségben a Rákóczi utcában

Több raktárhelyiségben is tűz ütött ki kedd délután a Rákóczi utcában a Tokaji út közelében, 16 óra körül indultak el a tűzoltóautók az Erdő sorról és azóta is folyamatosan próbálják eloltani a lángokat.

Ruhák tárolására használt ingatlanok égnek, a tűz pedig egy kétszintes irodaépületre is átterjedt. A tűzesethez 16 tűzoltóegység vonult Nyíregyházáról, Nyírbátorból, Kisvárdáról, Mátészalkáról, Hajdúnánásról, Baktalórántházáról és Demecserből. 

Közel 60 tűzoltó, tizenöt vízsugárral oltja a lángokat – közölte Dudás Szilvia, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az oltás közben a tűzoltók egy embert kimentettek a raktárépületekből. A tűzeset mellett ki kellett üríteni az Oltalom Szeretetszolgálat Rákóczi utcai épületét, mintegy 100 embernek kellett elhagyni az intézményt. A hatóságok lezárták az utat a Rákóczi utca – Mező utca kereszteződésénél, elterelik a forgalmat az érintett szakaszról.

Az oltás közben Jászai Menyhért alpolgármester is a helyszínre ért, az önkormányzat képviseletében megköszönte a kint dolgozó egyenruhások fáradhatatlan munkáját.

További képek a helyszínről: