Tűzmegelőzési bemutató a születésnapon

Tüzet oltottak a Katasztrófavédelem munkatársai az Apáczai Csere János Általános Iskolában. A lángok szerencsére nem valódiak, csupán egy bemutató miatt gyújtották a tűzoltók. A demonstrációt jutalmul kapták a diákok, hiszen nagyon sokan szerepeltek azon a a rajzpályázaton, amit még tavasszal hirdetett meg az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. A versenyen általános iskolások és óvodások mutathatták meg, mi a véleményük a tűzoltók munkájáról.

 

Legtöbben az Apáczaiból neveztek

 

A megyéből több mint 12 iskola tanulói pályáztak. A legtöbb alkotás az Apáczai Csere János Általános Iskolából érkezett a versenyre.

 

Ismerjék és merjék használni ismereteiket!

 

Leskovics Zoltán tűzoltó alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa azt mondta, szeretnénk ezzel a korosztállyal is megismertetni azokat a veszélyeket, amelyeket egy tűzeset hordozhat magában, hiszen ők is találkozhatnak a mindennapok során ezekkel a veszélyekkel.

További képekért kattintson a fotóra!

Az alezredes hozzátette, fontos, hogy merjék megtenni azokat a szükséges lépéseket, amelyek elengedhetetlenek egy-egy tűzeset kapcsán.

 

A bemutató a születésnap része

 

A tűzoltósági és mentési bemutató is része volt annak a rendezvénysorozatnak, amely a 2016-17-es tanévet meghatározza az idén 60 éves oktatási intézményben. Az ünnepélyes tanévnyitót követően műszaki bemutató fogadta a diákokat, majd december 10-én várják azokat az egykori tanulókat, akik a hat évtized alatt az intézményben tanultak. Mindezeken kívül fotópályázaton is indulhatnak az apáczaisok, majd májusban nagyszabású gála várja a szülőket és a gyerekeket a Continentál Arénában.

 

Sok volt a gyerek, szükség volt az iskolára

 

1956 előtt az iskola mai helyén még erdő állt. A következő lépés az iskola életében, amikor 1962-ben megvalósult a gyakorlati tanárképzés. Majd az Apáczai tantestületének egy része létrehozta az Eötvös Gyakorlót. A módszertani központot, a nevelési-oktatási bázist intézményei közé fogadta a KLIK, amelynek rendszerében az iskola megtalálta a helyét. A 2016/17- es tanévet az intézmény dolgozói és tanulói az ezekre az eseményekre való emlékezésnek szentelik.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)