Tűzoltók versenyeztek

Busz alá szorult sérült személy. Nap mint nap hasonló kihívásokkal néznek szembe megyénk tűzoltói. A műszaki mentést valamennyi csapat gyakorolta, végigvitte. A busz megemelése után, egy, a sérült személyt helyettesítő bábut kellett kiszabadítani a jármű alól. A tűzoltók Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szakmai versenyén Nyíregyháza, Kisvárda, Nyírbátor, Mátészalka és Fehérgyarmat legjobb tűzoltói vettek részt.

 

5 x 6 = 30

 

– Négy hivatásos tűzoltóság és egy katasztrófavédelmi őrs csapatai versengtek – mondta Leskovics Zoltán tűzoltósági főfelügyelő.

További képekért kattintson a fotóra!

Rajonként 6 fő, így összesen 30 fő versenyzett. Egyéni kategóriák is vannak, mellette pedig irányítói, beosztotti, illetve gépjárművezetői kategóriák is az ilyen megmérettetéseken.

 

Égett a pince

 

Tűzoltási feladatokat is gyakoroltak a versenyzők a Katasztrófavédelem kőlaposi raktárbázisán. Egy pincetüzet szimuláltak – a helyiségből egy személyt és gázpalackokat is ki kellett hozniuk a tűzoltóknak. A füstölgő pince mellett akadt más helyszín és feladat is: szinte teljes felszereltségben, légzőkészülékkel versengett Literáti Attila is. A nyírbátori fiatalember egy ketrecgyakorlatot is végigvitt. A rácsos helyszín egy akadályokkal teli lakóházat szimulált. Kúszni, mászni fel-le. A gyorsasági, ügyességi feladat igazi kihívás volt a versenyzőknek.

 

Hamarosan országos verseny

 

Hazánkban kétévente rendeznek országos szakmai versenyt tűzoltóknak. A kőlaposi megmérettetés a verseny megyei elődöntője – így a legeredményesebb térségbeli csapat képviseli majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét augusztus végén a balatoni megmérettetésen.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)