Ügyfélbarát ügyintézés országszerte

2011-ben kezdték meg működésüket az első, egységes arculattal rendelkező kormányablakok a megyeszékhelyeken és a megyei jogú városokban. A Jó Állam koncepciójának keretében a közigazgatási rendszer átalakításával hatékonyabbá és gyorsabbá vált az ügyintézés. Kialakították az igazi egyablakos rendszert, ma már országosan 278 kormányablakban lehet integrált ügyköröket intézni.

ÉV VÉGÉRE 20 KORMÁNYABLAK A MEGYÉBEN

Dr. Teschmayer Gábor, a megyei kormányhivatal főigazgatója elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy az idei év végére a megye 12 járási központjában és 8 másik településen várja majd egységes arculatú kormányablak az ügyfeleket. Ezekben a kormányablakokban közel 300 ügytípust lehet majd intézni 21. századi közigazgatási körülmények között.

QUAESTOR ÜGYINTÉZÉSI PONTOK

A sajtótájékoztatón elhangzott, a megyei jogú városok kormányablakaiban május 6-ától QUAESTOR ügyintézési pontokat állítanak fel, amelyek a károsultakat segítik június 5-éig. Ugyanis jogvesztő hatállyal, a két időpont között kell a Quaestor-károsultaknak kérelmezniük a kártalanítást. Az érintettek a megyében Nyíregyházán, a Hősök terén lévő Kormányablakban intézhetik kártalanítási ügyüket.

Szoboszlai Tibor

(Fotó: kormany.hu)