Új bölcsődei férőhely kialakítása Nyíregyházán

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a TOP-6.2.1-19 kódszámú, Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című felhívás keretében nyújtotta be az „ÚJ BÖLCSŐDEI FÉRŐHELYEK KIALAKÍTÁSA NYÍREGYHÁZÁN” című pályázatát, mely 2020. március 27- én pozitív elbírálásban részesült bruttó 599,75 millió Ft támogatással, amely támogatás nem visszatérítendő.

Nyíregyháza MJV Önkormányzata bruttó 599,75 millió Ft, százszázalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert az „Új Bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című, TOP-6.2.1-19-NY1-2019-00001 azonosító számú pályázat megvalósítására, mely a TOP-6.2.1-19 kódszámú, „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című pályázati felhívás keretében került benyújtásra. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Alap társfinanszírozásában valósult, a Széchenyi 2020 program keretében.

A projekt célja, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata hozzájáruljon a 0-3 év közötti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez. Célja az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkenteni a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremteni az egészséges környezetet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, ezzel biztosítva a minőségi szolgáltatásokhoz való hozzáférést. A bölcsődei szolgáltatás követelményeinek minőségi javulása megnyugtató a szülők számára, így munkavégzésük során koncentráltabbak, hatékonyabbak lehetnek.

Az „Új Bölcsődei férőhelyek kialakítása Nyíregyházán” című projekt keretében a fő tevékenység, a Honvéd utcán meglévő ingatlanon egy új bölcsődei szolgáltatási hely kialakítása volt.

A fejlesztés eredményeként, az épület felújításával és hozzáépítésével egy modern, 3 csoportszobás, 36 férőhelyes új bölcsődei szolgáltatási hely kialakítása valósult meg, melynek során megújult a játszóudvar is, A kivitelezés 2023. novemberében fejeződött be. A beruházás során nem csak infrastrukturális fejlesztés, hanem a bölcsőde működési feltételeinek biztosítását szolgáló eszközök beszerzése is megvalósult.

A projekt keretében egyéb infrastrukturális fejlesztések is történtek vízpermetezők kialakításával. A

vízpermetezők létesítése már korábban megvalósult az alábbi 4 bölcsődében: 16. sz. Aprajafalva Bölcsőde,

12. sz. Babaház Bölcsőde, 10. sz. Katica Bölcsőde, 5. sz. Őzike Bölcsőde. A bölcsődékben, a szükségletnek megfelelően 3 vagy 4 db vízpermetező került kialakításra.

A projekt fizikai befejezése 2023. december 20.

További információ kérhető:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

+36 42 524 524, polgarmesterikabinet@nyiregyhaza.hu, www.nyiregyhaza.hu

4400 Nyíregyháza, Kossuth tér 1.