Új esélyt kapott Fülöp! Egy ország fogott össze érte

Teljes nyelõcsõbénulást okozott a zsinór Fülöpnek!; Életéért küzd a brutálisan megkínzott Fülöp kutya!; Horror: még több baja van Fülöpnek, a megkínzott kutyának!; Javult Fülöp, a lánccal megkínzott kutya állapota!; A megkínzott Fülöp kutyust sürgõsen Pestre kellett szállítani!; Az emberség, a szeretet és az összefogás jelképe lett Fülöp! – csak néhány azon több száz cikk címe közül, amelyek – nem kis túlzással a „világsajtóban” – a híressé vált kutya történetét mutatták be. Azonban, mint ahogy Tóth Marianntól, az Állatbarát Alapítvány telepvezetõjétõl megtudtuk, sajnos Fülöp története mellett még több tucat ilyet lehetne bemutatni, ugyanis jelenleg meglepõen magas a megkínzott kutyák száma.
 

EGYMÉTERES LÁNCON

Fülöp az a fiatal, két-három év körüli németjuhász keverék kutyus, akit gazdája egy vashordóban tartott, alig 1 méteres láncon, víz és élelem nélkül. A feje a felismerhetetlenségig eltorzult a szorosan rácsomózott mûanyag zsinór miatt, és súlyosan le van soványodva.
 

„RENGETEG ÜZENETET KAPUNK”

– Meglepõen magas a megkínzott állatok száma. Az elmúlt két hónapban öt ilyen kutya került be hozzánk. Fülöpöt rendkívüli összefogás vette körül. Biztatták, folyamatosan érkeztek hozzánk az üzenetek, a telefonhívások, és ez a mai napig is így van. Szerdán (lapzártánk napján) vissza kellett mennie a kórházba, hogy a nyakán lévõ seb miatt átessen a plasztikai mûtéten, és ha addig minden jól alakul, nem lesz visszaesés az állapotában, akkor a szondát is eltávolítják a gyomrából. Még mindig nem tudni, hogy mi lesz vele a jövõben, hiszen a gyó­gyuló sebe képes lehet majd ugyanazt csinálni vele, mint a madzag: szoríthatja a torkát, ami a nyelését és a légzését ellehetetlenítheti. Az állapota most gyenge, de a kezelõorvosa szerint minden rendben lesz. A Futrinka Egyesület segítségével Pest környékén találtunk számára egy megbízható, nagyon kedves hölgyet, aki szakmailag tudja vállalni Fülöp kezelését, hiszen állatorvosi asszisztensként dolgozik. Egyelõre még biztosan nála lesz.

ÁLLATKÍNZÁSÉRT BÖRTÖNBÜNTETÉS

A telepvezetõ arról is tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy a közelmúltban egy országos petíció is elindult, amelynek célja, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa egy év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés fõbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetõt az állattartástól.

ITT A „SZEZON”

 
Általános tendencia, hogy a jó idõ beköszöntével emelkedik a „kidobott kedvencek” száma és mellettük rengeteg sérült állat is érkezik az Állatbarát Alapítványhoz.
– Jelenleg 30 kölyökkutya van most nálunk, ezek többségében 2-3 hónaposak. Például egy anyakutyánk nyolc kölykével is várja új gazdiját. Jelenleg 198 lakónk van, de sajnos ilyenkor van a kiscicadömping is, így a macskáink száma is egy hónap alatt a duplájára nõtt.
 

(Szerzõ: Bruszel Dóra)

(Fotó: Állatbarát Alapítvány Facebook)