Új gépjárműveket kapott a Megyei Rendőr-főkapitányság: lecserélték a sokat futott autókat

 

Elöljáró fogadása jobbról!

Tisztelgéssel kezdődött az új rendőrautók átadása a Stadion parkolójánál kedd délelőtt. Az ünnepségen Farkas József megyei rendőrfőkapitány azt mondta, évek óta nem volt ehhez hasonló, jelentős esemény a főkapitányság életében.

További légifelvételekért kattintson a fotóra!

Fotó: Kohut Árpád

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelynek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált vagy magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Ezért a Megyei Rendőr-főkapitányság gépjárműparkját is újították: 80 új autó érkezett a megyébe.

Farkas József kiemelte:

A Megyei Rendőr-főkapitányság állományában lévő gépjárműparknál a megkülönböztetett jelzésű gépkocsiknak mintegy egyharmados cseréjét tette lehetővé a 80 gépjármű. Már pár héttel ezelőtt is érkezett 8 darab Suzuki Vitara típusú kocsi, azok már szolgálatba álltak. És várhatóan – hiszen az első kontingens ebben az évben tart – a jövő esztendőben további autók, nem pusztán megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépkocsik, hanem civil gépek beszerzése is várható.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megkülönböztetett jelzéssel ellátott gépjárműveinek átlagos életkora több mint 7 évről most alig több mint 2 évre csökkent.

További légifelvételekért kattintson a fotóra!

Fotó: Kohut Árpád

Audi, Volkswagen, Škoda, Mercedes és Suzuki típusú autók kerültek a megyei rendőrökhöz.


Dér Vivien