Új jegytípusokkal és szolgáltatásfejlesztéssel kecsegtet a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 2024-ben
Fotó: Szarka Lajos

Javában zajlik az évtervezés a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.-nél, erről szerdán tartottak sajtótájékoztatót. Új jegytípusokkal, szolgáltatásfejlesztéssel készülnek, előbbi már január közepétől esedékes. A társaság célja 2024-ben, hogy minél színvonalasabb programokat nyújtson a vendégeknek, és a nyíregyháziak – akik eddig is szép számmal érkeztek – még jobban megkedveljék a fürdőket.

Egy sikeres év után új lendülettel készülnek 2024-re az Aquarius Élményfürdőben. Január közepétől egy új jegytípust vezetnek be, mely a termálvilágba való belépésre jogosítja fel a vendégeket, ezt tavaly már kipróbálták, a visszajelzések pedig nagyon pozitívak voltak. A múlt éven nagy népszerűségnek örvendtek a kedvezményes nyugdíjas napok, de sokan éltek az elsősöknek kínált ingyenes belépési lehetőséggel is.

A szaunakultúra egyre színesedik városunkban, köszönhető ez annak, hogy már mindennaposak a szaunaprogramok. A november innovációja volt a tematikus szaunaestek bevezetése.

„A szaunaszezon körülbelül májusig tart, de a nyáron is tervezzük ezeknek az esteknek a folytatását. Az első három rendezvényünk telt házzal zajlott, szeretnénk ezt folytatni, kéthetente, szombat esténként. Májusig biztosan meg lesznek tartva, utána lehet, hogy ezzel kapcsolatban is egy kis újdonsággal, meglepetéssel készülünk a vendégeknek, de nem szeretném lelőni a poént” – nyilatkozta Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

Az első szaunaestek sikerét mutatja, hogy a növekvő vendégszám miatt az Aquarius egy gyors kapacitásbővítést is végrehajtott.

„Már az első alkalommal az összes jegyet eladtuk. A mindennapos szaunaprogramoknak, felöntéseknek köszönhetően a szaunavilágunk picit túlzsúfolttá vált. Hirtelen kellett egy szaunát építenünk, de egyszerűbb volt vásárolnunk egy mobil szaunát, amit a fürdő udvarában helyeztünk el. A következő szaunaprogramon mindenképpen, de hamarosan a hétköznapokon és a hétvégén is igénybe tudják venni a vendégek, és kényelmesebben fognak tudni szaunázni” – tette hozzá Matavovszky Dániel.

A jegyárak tekintetében lesznek változások idén, de az emelés csupán 5%-os és kizárólag hétvégén, helyszíni jegyvásárlás esetén lép életbe.

„Egy minimális áremeléssel készültünk. Ez az 5% csak a hétvégékre fog vonatkozni, akik pedig online váltják meg a jegyet, ők az előző évi árakon tudják megvásárolni azt” – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Matavovszky Dánielt nyáron nevezték ki a társaság élére. Már akkor megfogalmazta azt a célt, hogy a gazdaságilag sikeres év mellett szeretné, ha 2024-ben a nyíregyháziak még jobban megkedvelnék a sóstói gyógyfürdőket. Ennek érdekében év közben és a nyári szezonban is innovatív ötletekkel készülnek, illetve szolgáltatásfejlesztést is terveznek. 2023-ban a nehézségek ellenére mintegy 360.000 vendég látogatta meg a Tó- és Parkfürdőt, valamint az Aquarius Élményfürdőt. A nyíregyháziak mellett belföldről és külföldről is érkeztek turisták, és választották a sóstói fürdőket a kikapcsolódásuk helyszínéül.

Kapcsolódó galéria

Aquarius sajtótájékoztató 20240110