Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér

Az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér országos szervezet részeként nyitotta meg kapuit a Keskeny utca 16. alatt. Magyarországon öszesen 19 közösségi teret nyitnak meg annak érdekében, hogy az ifjúság kulturált körülmények között töltse szabadidejét. A szervezet korábban már működött Nyíregyházán, hiszen először a Korzóban Kontaktpont néven segítettek a fiataloknak, de onnan a hely szűke miatt elköltöztek a Galéria Üzletházba. Mivel egyre többen vették igénybe az iroda szolgáltatásait, már ott sem fértek el, ezért döntöttek fenntartóik az újabb költözés mellett. Az új irodában több mint 140 négyzetméteren, különálló helyiségekkel fogadják a fiatalokat. Egy időben több rendezvényt is le tudnak a szervezők bonyolítani, így több fiatal tudja egyszerre használni a közösségi teret.

 

Hely a meglévő és az új programoknak

 

Szilágyi Gábor, a közösségi tér vezetője azt mondta, azon fiatalok jelentkezését várják, akiknek van rendezvényötlete és olyan programötletük, amelyhez helyet keresnek. Fontos, hogy minden esemény a közösség érdekét szolgálja. Ingyenesen biztosítanak lehetőséget közösségi programok lebonyolításához, de azok is betérhetnek az irodába, akik beszélgetni, internetezni szeretnének.

További képekért kattintson a fotóra!

Szilágyi Gábor hozzátette, céljuk az, hogy olyan befogadóteret biztosítsanak a fiataloknak, ahol megvalósíthatják önmagukat és hasznosan tölthetik el szabadidejük egy részét.

 

Ingyenes hely a diákok örömére

 

Stekler Gergő, Nyíregyháza diákpolgármestere azt mondta, az új hely hasznos a fiataloknak, hiszen együtt vehetnek részt színvonalas közösségi eseményeken. Hozzátette, egyfajta gyűjtőpontként is funkcionál, hiszen itt találkozhatnak egymással a különböző korosztályba tartozó fiatalok.

 

Nyíregyháza kiemelt figyelmet fordít az ifjúságra

 

Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere azt mondta, a város nagy hangsúlyt fektet a fiatalokra, hiszen az ifjúságban rejlik a város jövője. Az alpolgármester kifejtette, az Új Nemzedék Pont is tagja annak az Ifjúsági Kerekasztalnak, amely Nyíregyházán a fiatalok ügyét koordinálja. Hozzátette, a Keskeny utcai közösségi tér a magyar állam egy kihelyezett, megnyújtott „keze”, hiszen itt az állam és a város együtt tud működni a fiatalok érdekében. Nyíregyházán mindent megtesznek annak érdekében, hogy a fiatalok megfelelő körülmények között töltsék el idejük egy részét. A közeljövőben átadnak egy olyan, használaton kívüli épületet is, amelyben egy ifjúsági szervezet hoz majd létre közösségi teret.

 

Rugalmas nyitvatartás

 

Az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér hétköznapokon 10 órától 18 óráig, előzetes egyeztetés esetén pedig ettől eltérő időpontban is áll a fiatalok rendelkezésére.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)