Új Szabadidősport-központ és 59 foglalkozás: 11 éve töretlen siker a Mozdulj Nyíregyháza!

Szeptember 23-tól elindul a Mozdulj Nyíregyháza! új szezonja. Több új foglalkozás is várja a város lakóit, a Városi Stadionban megépült Szabadidősport-központban is számos programot rendeznek majd. Ismét ingyenes órát tart Katus Attila és Rubint Réka a nyíregyháziaknak.

 

Új Szabadidősport-központ, megszépült strandröplabda- és streetballpálya, valamint kondipark, 630 méteres rekortán futókör – hétfőtől birtokba vehetik a nyíregyháziak a Városi Stadion szabadidős létesítményeit. A műfüves kispályákat már használják a labdarúgók, emellett elkezdődik a Mozdulj Nyíregyháza! új szezonja, sok újdonsággal. – Az új mozgásrendünk a tavalyi 40 helyett már 59 foglalkozást tartalmaz, és mindennap találhatnak maguknak valamilyen órát azok, akik sportolni szeretnének. Igyekeztünk minden korosztálynak kedvezni az összeállításkor – mondta Hornyák Enikő sportreferens.

 

Széles körű sportolási lehetőségek

Újdonság lesz a Medical Fitness, melynek keretében szakoktatók tartanak órát, akik jól ismerik a különböző betegségek rehabilitációs kezeléseit, illetve a prevenciós módszereket. Amennyiben a háziorvosok szükségesnek tartják ezeket az órákat, Nyíregyháza ingyen biztosítja azt a résztvevőknek. De lesz hagyományos gerinctorna, stresszoldó jóga és számos családi program is. Nordic Walking, kölyöktenisz, MediBall és Gymstick órák is vannak. Több foglalkozás online regisztrációhoz kötött a termek befogadóképessége miatt.

 

Új helyszínek és programok

Az új helyszínek mellett a régiek is megmaradnak. A stadionban arra is gondoltak, hogy a család minden tagja együtt lehessen. – A stadion szabadidősport részében az apák a kispályás bajnokságban focizhatnak, míg az anyák a rekortánon futhatnak, vagy kondizhatnak. A gyerekek számára pedig egy foglalkoztató sarkot alakítottunk ki. Bízunk benne, hogy a stadion népszerű lesz a családok körében – tette hozzá Hornyák Enikő.

 

Sportos ősz

A Mozdulj Nyíregyháza! nagy rendezvényei sem maradnak el. Szeptember utolsó hétvégéjén jön a Bringaváros, októberben Katus Attila tart ingyenes órát, novemberben pedig a Fitt-szülinapon Rubint Réka mozgatja meg a városlakókat.