Újabb 11 milliárdos közlekedésfejlesztés valósul meg Nyíregyházán

A Kormány mostani döntésével az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program nevesített kiemelt projektjei közé sorolt két újabb nyíregyházi fejlesztési programot, melynek során 100 százalékos támogatás mellett 47 db új autóbusz (41 db CNG és 6 db elektromos meghajtású) beszerzésére és az ehhez kapcsolódó gáz és elektromos töltőállomás létesítésére kerül sor 5 milliárdos ráfordítással.

Egy másik projekt keretében pedig a nyíregyházi vasúti és közúti, közösségi és egyéb közlekedési módok közötti közvetlen átszállási kapcsolatot magas szintű szolgáltatásokkal biztosító létesítmények kialakítására, valamint P+R parkolók kiépítésére kerül sor 6 milliárdos beruházással.

Az autóbuszok beszerzésével egy újabb eleme (a Nyíregyháza–Tokaj közötti kerékpárút megépítése mellett) került gyorsítópályára a Modern Városok Nyíregyházi programjának, amelyről tavaly november 10-én állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere.

A buszok beszerzésére így még az idén sor kerülhet. A vasúthoz kapcsolódó fejlesztéseket a NIF Zrt. bonyolítja, a beruházáshoz kapcsolódó tervezési munkák ugyancsak elkezdődhetnek még ebben az évben.

(Fotó: iho.hu)