Újabb gyalogátkelőhelyet adtak át – idén már az ötödiket

Biztonságossá vált a gyalogosok átkelése az Eperjes utca és a Gádor Béla utcai kereszteződésben. Új zebrát alakított ki a NYÍRVV Nonprofit Kft. ezen a részen is. A fejlesztést az útszakasz forgalma, a közelben lévő általános iskola, orvosi rendelők, és gyógyszertár indokolta, így lakossági kérésnek eleget téve hozták létre az új zebrát.

Karácsonyi ajándék az itt élőknek

Egyrészt én is itt lakok a környéken és nagyon sokat járok erre gyalog, tehát tapasztaltam személyesen is, hogy itt elég életveszélyes a gyalogátkelés különösen a gyermekeknek, időseknek. Majd fogadó órámon is megkerestek és mondták, hogy szeretnének átnyújtani számomra egy aláírás gyűjtést egy kezdeményezést, hogy ezen az útszakaszon egy gyalogátkelőhelyet, ha van mód rá megvalósítanánk. Ezt jeleztem az illetékeseknek, polgármester úrnak és a NYÍRVV felé. Vártunk rá egy kis időt, de megérte, mert kis lépés ugyan, de nagyon nagy eredmény az itt lakóknak és az erre közlekedőknek. Itt nagyon sok iskola van, óvoda, orvosi rendelők, gyógyszertár, tehát élénk a forgalom ezen a kis részen. Köszönjük szépen a NYÍRVV-nek és a városvezetésnek, hogy ezt a karácsonyi ajándékot most én átnyújthatom az itt lakóknak, az erre közlekedőknek.

– mondta el Halkóné dr. Rudolf Éva, önkormányzati képviselő.


A gyalogos átkelőhelyhez kialakították a szükséges járdakapcsolatot, a megvilágítást biztosító lámpaoszlopokat, a szükséges burkolati jeleket, és közlekedési táblák is helyeztek ki. A NYÍRVV Nonprofit Kft. az idei évben felújította a Gádor Béla utca kétoldali járdafelületét is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

A másfél méter széles, 387 méter hosszú szakasz helyreállítása, 13 millió forintba került.

Ezen kívül még négy helyszínen alakítottak ki zebrát, a Nyár és Epreskert utca kereszteződésében, a Szőlőskert és Kollégium utca kereszteződésében, a Magyar utca Temető előtti szakaszán és a Simai illetve Orgona utcai kereszteződésben.

A járdaépítési és helyreállítási munkálatok 2017-ben Nyíregyháza területén 13 helyszínt érintettek, egyebek mellett Jósaváros, Örökösföld, Belváros, Kertváros, Alsóbadur városrészeket. 3157 méter hosszúságban újultak meg járdaszakaszok a város területén. A teljes program november 30-ig befejeződött és közel bruttó 158 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.

 

Kanócz Rita