Újabb milliók érkeznek

Az együttműködés pontjai között szerepelt egy, a településfejlesztésre irányuló megállapodás, amelynek értelmében a Bige Holding beruházásait – amennyiben arra lehetőség nyílik – Nyíregyházán valósítja meg.

 

KIEMELT JELENTŐSÉGŰ EGYÜTTMŰKÖDÉS

 

A megállapodás másik pontja szerint a cég támogatja a város kulturális és sportéletét – öt éven át évi 30 millió forintot ad a VIDOR Fesztiválra –, valamint TAO-jának jelenleg 60, majd később 100 százalékát Nyíregyháza sportéletének ajánlja fel.

A partnerségi megállapodást dr. Kovács Ferenc polgármester és Bige László, a cégcsoport elnöke ünnepélyes keretek között írta alá a városházán.

[REKLAM]

A támogatások számszerűleg is komoly összegeket jelentenek, de a jelentőségét én abban látom, hogy elindultunk együtt egy úton. Ha két ilyen „fajsúlyos” szereplő együttműködik a város érdekében, akkor sok mindent tehet annak fejlesztéséért. Ez a szándékunk. Ebben az együttműködésben a jövőben nagyon sok lehetőség rejlik még – magyarázta dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

BIGE LÁSZLÓ: AZT SZERETNÉM, HOGY A VÁROS A JÖVŐBEN IS FEJLŐDJÖN

 

A Bige Holding Csoport, illetve tagvállalatai eddig is többféle formában támogatták a Nyíregyházán élőket: karácsonyi ételosztásokat szerveztek, de orvosi berendezéseket is vásároltak már a helyi kórháznak, legutóbb például egy tüdőembólia pontos diagnosztizálásához nélkülözhetetlen készüléket.

A mostani megállapodással kapcsolatban Bige László cégtulajdonos elmondta, továbbra is azt szeretné, hogy a város fejlődjön.

 

„LOKÁLPATRIÓTA VAGYOK”

 

– Nem Nyíregyházán születtem, de már 32 éve itt élek, és nyugodtan mondhatom, lokálpatrióta vagyok. Alapjában véve soha nem gondolok arra, hogy mi volt tegnap, hanem arra gondolok, hogy mi van ma, vagy mi lesz holnap. Véleményem szerint nagyon sok jó dolgot fogunk tudni tenni polgármester úrral közösen Nyíregyháza fejlődése érdekében. Szeretném, hogy a város használja azt, hogy ez a cégcsoport, ami az ország egyik legnagyobb cégcsoportja, nyíregyházi központtal működik, és nagyon sok pénzt, fejlesztési pénzt és TAO-t tud ide adni – tesszük ezt nagyon szívesen – hangsúlyozta.

 

„JÓ ÚTON JÁRUNK”

 

– Én itt lakom és itt is fogok maradni, a gyerekeim is itt élnek. Ha Nyíregyháza fejlődik, az nekem, a városnak és a városlakóknak is jó. Úgy gondolom, most egy olyan útra kerültünk, amelyen nagyon jól fogunk tudni együttműködni Nyíregyháza és az itt élők érdekében – tette hozzá.

Ferenczik Adrienne