Újabb négy, megyében induló előválasztási jelöltet mutatott be az MSZP-Párbeszéd szövetség

Újabb fontos lépést tesz meg a 2022-es választások irányába az MSZP-Párbeszéd szövetség a demokratikus erők összefogásának jegyében – vezette fel a szocialisták által a Benczúr térre szervezett sajtótájékoztatót Jeszenszki András, a párt választókerületi elnöke.

A sajtóeseményen Kunhalmi Ágnes megerősítette, a két pártnak Karácsony Gergely a miniszterelnök-jelöltje a baloldali előválasztáson, aki szerinte egyesíteni tudja az ellenzéket és nem tovább osztani. Szabolcs-Szatmár-Bereg 1-es számú, Nyíregyháza központú választókörzetében Mike András a képviselőjelöltjük az előválasztáson, a részben nyíregyházi kettesben a korábbi bejelentés szerint Aranyos Gábor, a Kisvárda központú 3-asban Sárosi Zoltán a jelöltjük, a mátészalkai központú ötösben dr. Papp Ildikó, a nyírbátori központú hatosban pedig Tóth Viktor. Szerinte ők Karácsony követei, akik egyben szociáldemokraták és lokálpatrióták. Az MSZP társelnöke hangsúlyozta, nyerés esetén létrehoznának egy kelet-magyarországi programot, hiszen itt koncentrálódik nagyon sok tekintetben az ország társadalmi és gazdasági problémáinak a zöme. Ennek elemei például a mezőgazdaság- és vidékfejlesztés, a – mint fogalmazott – hatalmas szegénység és gyermekszegénység mérséklése, a minimálbér adómentessége, a vállalkozók támogatása.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke kiemelte: „Mindenféleképpen egyetértettünk az elmúlt órákban, arról beszélgettünk a jelöltekkel, hogy milyen olyan kelet-magyarországi program kell, amely felzárkóztatja a béreket, felzárkóztatja az itt élő nyugdíjasoknak a nyugdíját, amely az állami közszolgáltatásokat, mint az egészségügy és az oktatás, azt rendbe teszi, és jobb minőségű szolgáltatásokat biztosít majd az itt élőknek."