Újabb négy utca újul meg Nyíregyházán – Az Árok és a Moszkva utca iskolakezdésre elkészülhet
Fotó: Trifonov Éva

Önkormányzati forrásból hamarosan megtörténik újabb négy út felújítása Nyíregyházán. A munkálatok érintik az Árok, a Moszkva, az Ér és az Árpád utcákat. Az Árok és a Moszkva utcán már javában zajlanak az aszfaltmarási munkálatok, a tervek szerint augusztus 30-ra, iskolakezdésre elkészülhetnek a megújult útszakaszok.

 

Tavasszal elindult az az útfelújítási programcsomag, melynek keretében megújult az Ószőlő, Fürdő és Berenát utca. Önkormányzati forrásból hamarosan megtörténik újabb négy út felújítása is. A munkálatok már elkezdődtek és érintik az Árok, a Moszkva, az Ér és az Árpád utcákat. Ahogy dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere fogalmazott, a közúti infrastruktúra fejlesztése az elmúlt bő tíz évet meghatározta, és meg fogja a következő öt évet is.

A város kiemelt figyelmet fordít a közúti infrastruktúra fejlesztésére

– Nagyon sok olyan lerombolt utunk van, amit fel kell újítani. Ezeket vettük elő tavasszal, külön kiemelném az Ószőlő, Fürdő és Berenát utcákat. Ez folytatódik, hiszen most az iskolakezdésre szeretnénk az Árok utcát és az Ér utcát rendbe hozni. Ezek már folyamatban vannak. A TOP Plusz a következő nagy EU-s pályázat, amiből Nyíregyháza a megyei jogú városok között a legnagyobb keretet, 53,5 milliárd forintot kapott forrásként. Annak egy nagyon fontos része, több mint 10 milliárd forint az, amit a közúti infrastruktúra fejlesztésére szánunk. Nagyon remélem, hogy ezek és a tervezési munkák már idén elindulhatnak – hangsúlyozta dr. Kovács Ferenc polgármester.

A most felújításra kijelölt négy utca teljes egészében önkormányzati forrásból újul meg, melynek összege 121 millió forint lesz. Az Árok és a Moszkva utcán már elkezdődtek a munkálatok, előbbinél 539 méter hosszan, utóbbinál pedig 406 méter hosszan marják fel jelenleg az aszfaltréteget.

Iskolakezdésre a tervek szerint kész

– Jelenleg zajlik az Árok és a Moszkva utca felújítása, következő hónapban, szeptemberben pedig az Ér és az Árpád utca felújítása történik majd. Mind a négy utcában azonos a műszaki tartalom. A legfelső aszfaltréteget, kopóréteget lemarják a kollégák, majd az aknákat szintbe emelik, utána új aszfaltréteggel látják el – részletezte a helyszínen Pazonyi Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Árok és a Moszkva utca a tervek szerint augusztus 30-ra, iskolakezdésre elkészül. Pazonyi Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. ügyvezetője a helyszínen elmondta, az Ér utca 300, az Árpád utca 310 méteren újul meg, ezeknek munkálatait szeptemberben kezdik el. Hangsúlyozta, látható, hogy Nyíregyháza útjainak egy része már szépen megújult, ugyanakkor vannak még elmaradások, de az év első felében is jelentős útfelújítások voltak, és ezt folytatják a második félévben is.

Kapcsolódó galéria

Útfelújítás kezdődött az Árok utcán