Újabb öt évre nevezték ki

 

A magyar egészségügyi ellátórendszer első számú védelmi vonala az alapellátási rendszer. Az egészségügyi törvény értelmében a beteg lakóhelyén, illetve annak közelében biztosítani kell számára, hogy hosszú távú, személyes kapcsolaton alapuló, a páciens nemétől, korától és betegségétől függetlenül folyamatos egészségügyi ellátásban részesüljön.

 

Az egészségügyi alapellátás fontosabb intézményei: a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátás, a fogorvosi alapellátás, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátás, a védőnői ellátás, és az iskola-egészségügyi ellátás.

 

Nyíregyházán az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság fenntartója Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, irányító szerve pedig Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése. Így az igazgató kinevezéséről a közgyűlés döntött zárt ülésen. Egyhangú szavazással újabb öt évre megválasztották Csikós Pétert az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság igazgatójának.

 

Csikós Péter hozzátette:

 

A továbbiakban az eddig megkezdett folyamatokat szeretné tovább erősíteni, még nagyobb hangsúlyt fektetve a megelőzésre.

 

Ebben nagy szerep jut az alapellátási rendszerben dolgozó orvosoknak és szakdolgozóknak, akik felhívják a lakosság figyelmét, hogy első körben ők, saját maguk tegyenek az egészségükért. Másrészt az is a cél, hogy többen vegyenek részt a szűréseken, s ha az eredmények kedvezőtlenek, azonnal tudják őket a számukra megfelelő helyre továbbirányítani.

 

Kanócz Rita