Újévi koncert – Idén ismét hangversenyt adott a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar
Fotó: Trifonov Éva

A tavalyi pandémiás újév után 2022. január 1-jén ismét koncertet adott a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Mazsorett csoport. Hagyományosan táncos és zenész vendégek színesítették a programot. Nyitány, keringő, filmsláger, sanzon és világzene szórakoztatta a maszkban és védettségi igazolvánnyal érkezett közönséget.

A Suppé nyitány után a polgármester köszöntötte az 1939–ben alakult zenekar utódját, a 35 éves Szabolcsi Koncert Fúvószenekart és Mazsorett csoportot. Egy év kihagyás után minden volt, ami egy szokott újévi koncerten előfordulhat. A nyitány utáni első néhány mondat a köszöneté volt.

„Szeretettel és nagy örömmel köszöntöm mindannyiukat. Az öröm most annak is szól, hogy az elmúlt évi szünet után újra itt lehetünk a hagyományos újévi koncerten. Külön köszönet jár ezért a nívódíjas Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Mazsorett csoportnak, illetve a ma este  minden fellépőjének. Engedjék meg, hogy először ezúton is megköszönjem mindazoknak a munkáját, akik az elmúlt két évben a járvány megfékezéséért,  a gyógyításért, a közszolgáltatások, intézményeink színvonalas működtetéséért, a lakosság ellátásáért és a közbiztonság fenntartásáért dolgoztak és dolgoznak ma is.”- fogalmazott Nyíregyháza polgármestere, Dr. Kovács Ferenc.

A latin és showtánc világában sikeres Nyíregyházi Táncklub volt a vendég a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és majorette  csoport újévi koncertjén, de a házigazda  ifjú és utánpótlás csoportjának táncosai is bemutattak több koreográfiát.

„1974–ben, elsőként Magyarországon megalakult egy mazsorett csoport, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekarnak a szerves részeként. Bár a tagok cserélődnek, a hűségről sokat mesél, hogy most is 24-en táncolnak a Tűzmadarak csoportban, sőt egyetem és munka mellett is szakítanak időt nagyon sokan a táncra. Külföldi és belföldi fellépéseik bőven vannak. Montenegróban és Olaszországban is szerpeltek a közelmúltban. A csoport művészeti vezetője Szabó Lilla.” - hangzott a műsorvezető Tarczy Gyula, a Nyíregyházi Televízió és a Nyíregyházi Napló főszerkesztőjének ismertetője.

„Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ilyenkor újévkor általában átgondoljuk a múlt évet, tervezzük a következőt. Sokan fogadalmakat is tesznek. Teljesen természetes emberi dolog, hogy mindannyian jóra számítunk, pozitív változásokat szeretnénk. Ehhez általában mi is tehetünk valamit. Arra szeretném mindekinek felhívni a figyelmét, hogy legyen elég időnk az életünkben a legfontosabb dolgokra. Családunkra,  a barátainkra, külön kiemelném a legkisebbeket és a legidősebbeket, és azt is hozzá kell tegyem - talán önkritikusan is –, hogy legyen elég idő magunkra is. A pihenésre, az egészség ünk megóvására, a kikapcsolódásra, a mozgásra, mert az elmúlt két év erre is felhívta a figyelmet. A következő új évben pedig mindenkinek nagyon nyugodt, sok boldogsággal, örömmel és sikerekkel teli évet kívánok!”  - szólt a polgármester köszöntője.

A Nyíregyházi Televízió rögzítette a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Mazsorett csoport 2022-es újévi koncertjét, melyet január 15–én, 20 óra 30 perckor vetítünk majd le. A karmester Bakó Levente, Liszt-díjas trombitaművész.

Kapcsolódó galéria

Újévi koncert 2022